• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

"Doğalgaz, denizcilik sektörünü ihya edecek"

"Doğalgaz, denizcilik sektörünü ihya edecek"
Limasol'da gerçekleşen “Kıbrıs Denizcilik 2015” Konferansı'nın açılışında konuşan Anastasiadis, Denizcilik Endüstrisi'nin adanın ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynamaya devam ettiğini vurguladı.

Rum lider Nicos Anastasiades, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde hidrokarbon keşfinin ülke ve ülke ekonomisi için yeni beklentiler yarattığını, deniz ticareti sanayinin ufuklarını genişlettiğini belirtti.

“2015 Kıbrıs Denizcilik” Konferansı’nın açılışında konuşan Anastasiades, Kıbrıs’ta deniz nakliyatının global ölçekte faaliyet gösteren, büyüklüğü ve öneminin ülkenin büyüklüğünün önünde giden bir sektör olduğunu söyledi.

Konuşmasında “Bugün Kıbrıs, egemen bir bandıralı, yüksek kalite hizmet veren, güvenli standartlarda yerel bir denizcilik sanayi olan ünlü bir Deniz Nakliyat Merkezi, uluslararası bir deniz nakliyat gücüdür” diyen Anastasiades, son birkaç yılda yaşanan ekonomik krize rağmen, deniz nakliyatıyla ilgili şirketlerin Kıbrıs’a, faaliyetlerinin üssü olarak güvenmeye devam etmesinin, adanın hala içte ve dışta iş yapacak iyi bir yer olduğuna ilişkin birçok neden için ispat olduğunu vurguladı.

Deniz nakliyat sanayinin Kıbrıs ekonomisi için yaşamsal öneme sahip yeni ekonomik büyüme için bir katalizör olduğunu ifade eden Anastasiades, hükümetin şimdi uzun vadede sürdürülebilir büyümenin temellerini atmak amacıyla yapısal reform gündemi üzerinde ilerlemeye, doğrudan yabancı yatırım ve ayrıca ülke için yeni bir ekonomik model yaratmaya önem verdiğini anımsattı.

Anastasiades, konferansa katılanlara Kıbrıs Hükümetinin deniz nakliyatı ve denizcilik sektörüne tam koruma sözü verdiğini, sürdürülebilir büyümesini sürdürmeyi garanti etmek için elinden geleni yaptığını ifade etti ve “Amacımız ve çabalarımız sanayinin daha ilerlemesi ve daha gelişmesi, bütün modern sorunlarla mücadele için başarılı yollar bulmaktır” dedi.

İlgili bakanlık tarafından bu nedenle Kıbrıs’taki deniz nakliyatının geleceği üzerinde bir çalışma başlatıldığını ve bu yılın Temmuz ayında tamamlandığını açıklayan Nicos Anastasiades, çok çalışma, kamu ve özel sektör deniz nakliyat sektörünün mükemmel işbirliğiyle, hemen etkisini gösteren yeni bir stratejik plan geliştirildiğini, bunu hayata geçirmek için belirli hedefler ve girişimler başlatıldığını duyurdu.

Anastasiades şöyle devam etti: “Münhasır Ekonomik Bölgemiz’de hidrokarbon keşfi ülkemiz ve ekonomimiz için yeni beklentiler doğurmuştur. Bu yeni gelişmeler deniz nakliyat sanayinin ufuklarını genişletmiş, ilgili sinerjiler ve fırsatlar yaratmıştır. Kıbrıs’taki kıyı araştırma, gaz ve petrol faaliyetleri üretimi için gerekenlerin yerine getirilmesi amacıyla yeni bir sanayi oluşturulmuştur.”

“Birçok Kıbrıs-merkezli deniz nakliyat şirketi bu yeni sanayiye katılmakla ilgilenmekte, bazıları hizmet ve faaliyetlerini genişletmek için bu adımı atmışlardır. Yabancı deniz nakliyat şirketleri, Doğu Akdeniz kıyı piyasasında ortaya çıkan faydaları kullanmak için ofislerini ve faaliyetlerinin yerini değiştirip bizim adamıza geleceklerdir.”

Ulaştırma, Bayındırlık ve Kamu Düzeni Bakanı ve Konferans Başkanı Alecos Michaelides de konuşmasında, yıllarda Kıbrıs Denizciliğinin dünyanın en önemli deniz nakliyat konferansları içerisinde büyüdüğünü, başarısı büyük ölçüde dünya genelinde konferansa katılan çok sayıda deniz nakliyatı yönetici ve yüksek kaliteli konuşmacılarına borçlu olduğunu belirtti.

Michaelides, bu yılki Konferansı teması ‘Oyun Değişti’ olduğunu, bu temanın ekonomik, yönetsel, çevresel ve sosyal konularda dünya deniz nakliyat toplumuyla ilgili yaşanmakta olan önemli konuları yansıtmak için dikkatle seçildiğini anlattı.

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim