• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

OPET bir kez daha ‘Türkiye’nin Süpermarkası’

OPET bir kez daha ‘Türkiye’nin Süpermarkası’
Marka yönetimi ve pazarlaması konusunda bağımsız bir otorite olan “Superbrands” tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Süper Markaları" listesine giren tek akaryakıt şirketi OPET, ikinci kez “Süper Marka” seçildi.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Superbrands; iş ve iletişim dünyasından seçkin isimlerden oluşan Türkiye Seçici Kurul üyeleri ve The Nielsen Company’nin yaptığı araştırma sonucunda 43 marka, ‘2014 Türkiye Süpermarkaları’ olmaya hak kazandı. Bu markalar arasında yer alan OPET, “Türkiye'nin Süper Markaları" listesine giren tek akaryakıt şirketi oldu. Türkiye’de on yıldır yapılan araştırmada OPET, ikinci kez aynı unvanı aldı.

Superbrands tarafından, 15 Eylül tarihinde Grand Hyatt İstanbul Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreni ile Türkiye’nin Süpermarkaları’na ödülleri verildi. Ödül töreninde sahne alan Ali Poyrazoğlu, marka olmanın önemini vurgulayan renkli sunumuyla geceye renk kattı. Poyrazoğlu, Superbrands seçilen markalara ödüllerini tek tek takdim ederken OPET adına ödülü Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Güler aldı.

Poyrazoğlu, “Ben de bir OPET müşterisiyim. Güler yüzlü ve uygar personelinin dışında Türkiye’de pek dikkat edilmeyen bir konuya özen göstererek fark yarattıkları için OPET’i tercih ediyorum. Temiz tuvaletleri ile Türkiye’nin örnek ve tercih edilen markası. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

OPET Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Güler ise “Müşteri memnuniyeti konusunda 9 yıldır liderliğini sürdüren OPET, aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışı ile sektörün fark yaratan markası. ‘Lovemark- aşkla bağlanılan marka’, ‘en beğenilen’, ‘en sevilen’, ‘en konuşulan marka’ gibi unvanlarımızın yanına ‘Süpermarka’yı bir kez daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Tüm bu ödüller müşterilerimize daha da iyi hizmet sunmak ve kendi çizgimizi daha da yukarıya taşımak anlamında bizlere yeni sorumluluklar yüklüyor. OPET olarak Kusursuza Yolculuğumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Süper marka seçiminde şirketin büyüklüğünün yanı sıra, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyma ve vergi sıralamasındaki yeri gibi kriterler dikkate alınıyor. Marka yönetimi ve pazarlaması konusunda uluslararası bağımsız bir otorite olan Superbrands, marka yönetimi konusunda üstün başarı gösteren firmaların dünya çapında seçimini ve tanınmasını sağlıyor.

Türkiye'nin Süpermarkaları nasıl seçiliyor?

‘Superbrands’ Araştırması dünyada 88 ülkede düzenleniyor ve Türkiye’de de iki yılda bir gerçekleştiriliyor. Kriterlere uygun 1089 markayı kapsayan bir liste üzerinden Türkiye Seçici Kurul üyeleri, listedeki her markaya Süpermarka tanımını temel alarak, ilk anda akıllarına gelen 1 ile 20 arasında bir not verdi.

Oylama sonunda her markaya verilen puanlar toplandı ve barajı aşan markalar belirlendi. Seçici Kurul tarafından belirlenen 300 marka, Nielsen tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, 18-56 yaş arası tüm SES gruplarından (kadın-erkek)1600 kişi ile yüz yüze anket yöntemi kullanılarak değerlendirildi.

Bu haber toplam 3746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim