• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Shell Türkiye 110 milyon kilometre yol kat etti

Shell Türkiye 110 milyon kilometre yol kat etti
Sıfır kaza anlamına gelen “Hedef Sıfır” vizyonu ile “Yol Emniyeti” çalışmalarını aralıksız sürdüren Shell Türkiye, bu yıl altıncısını düzenlediği “Shell Yol Emniyeti Konferansı”nda paydaşlarıyla bir araya geldi.

Türkiye’nin enerji sektörüne, sanayisine, üretimine ve istihdamına 92 yıldır katkıda bulunan Shell Türkiye, sıfır kaza anlamına gelen “Hedef Sıfır” vizyonu ile yürüttüğü “Yol Emniyeti” çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hizmet aldığı tedarikçilerinin ve lojistik şirketlerinin yöneticilerinin ve çalışanlarının emniyetli bir şekilde sehayat etmelerini amaçlayan Shell Türkiye tarafından bu yıl İstanbul’da altıncısı gerçekleştirilen “Shell Yol Emniyeti Konferansı”nda, Shell’in “Yol Emniyeti” konusundaki bilgi ve tecrübeleri katılımcılar ile paylaşıldı.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, konferansta yaptığı konuşmada, “Shell olarak 70’in üzerinde ülkede ve çok farklı, zorlu yol koşullarında günde yaklaşık 3,6 milyon kilometre yol kat ediyoruz. Yani, her gün 100 kez dünyayı turluyoruz. Türkiye’de kendi kontrolümüz altındaki operasyonlarda ise 110 milyon kilometre yolu, çevreye ve insan hayatına zarar verecek bir trafik kazası yapmadan kat ettik. Bu gurur verici sonucu sizlerle birlikte elde ettik, bu hepimizin başarısı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Operasyonlarımızı sıfır kaza, sıfır döküntü olarak özetleyebileceğimiz ‘Hedef Sıfır’ vizyonu ile sürdürüyor ve her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Bugün burada her sene olduğu gibi ‘Yol Emniyeti Konferansı’ için biraraya geldik. Altıncısını düzenlediğimiz bu platform bizlere, siz değerli iş ortaklarımızla bir gün boyunca yol emniyeti konusunda bilgilerimizi tazeleme, fikir alışverişinde bulunma fırsatı veriyor. Peki, bunu neden her yıl yapıyoruz? Çünkü Shell olarak emniyet, her zaman ilk önceliğimiz.”

Shell’in “Yol Emniyeti” ile ilgili faaliyetlerinin en önemlilerinden biri olan “Yol Emniyeti Konferansı"nda bu yıl, Shell içinden ve dışından çok sayıda uzman konuk, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. “Hedef Sıfırı Başarıyoruz Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla gerçekleştirilen konferansta, Shell & Turcas CEO’su Felix Faber Shell’in “12 Hayat Kurtaran Kural”ının önemine dikkat çekti ve tehlikeli durumlara müdahale kültürünün geliştirilmesinin yol emniyeti için önemini anlattı. Shell’in küresel çapta faaliyet gösteren Yol Emniyeti ekibinin üst yöneticileri Bernd Marx ve Brian Sambirsky de konuşmalarında Shell’in küresel düzeyde yol emniyetine verdiği önemi vurguladılar ve bu alanda dünyadaki uygulamaları aktardılar.

Konferansa İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden, Müdür Yardımcısı Mustafa İşlek katıldı ve Türkiye’deki trafik kazalarının nitelikleri, karayolu kullanıcılarının eğitimi, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Konferansta ayrıca, 2015 yılında yaptıkları müdahaleler ile olası kazaların önüne geçen sürücülere, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve Shell & Turcas CEO’su Felix Faber tarafından “Hedef Sıfır Kahramanları” sertifikası verildi.

Shell’in Güney Afrika operasyonlarındaki örnek yol emniyeti uygulamalarının ve yaşanan olayların Shell Yol Emniyeti Güney Afrika Ekibi tarafından dinleyicilerle paylaşılmasının ardından, Türkiye Ralli Şampiyonlarından Volkan Işık, güvenli sürüş teknikleri ve sürücü kusurları konusunda bir sunum yaptı. Volkan Işık’ın konuşmasının hemen ardından sahne alan Adex Akademi Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı ve Adalet Bakanlığı Bilirkişisi Mert İntepe, Ağır Vasıta Araç Kaza Analizi üzerine katılanlarla bir grup çalışması gerçekleştirdi.

Yol Emniyeti Konferansı kapsamında Soulink Consulting şirketinin kurucusu Işılsu Vural, sürücülere yönelik koçluk eğitimi üzerine bir seminer verirken GÜSEM (Güvenli Sürücülük Eğitim Merkezi) kurucu ortağı Yener Gülünay İnteraktif Binek Araç Kaza Analizi ile ilgili, EMBARQ Türkiye’den Yol Güvenliği Projesi Yöneticisi Tolga İmamoğlu da Kara Noktaların Tespiti, Önemi ve Analiz Yöntemleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Shell Upstream Türkiye’nin petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında görev alan sürücülerin emniyet performansını nasıl artırdıklarını anlatan Levent Demir, başarılı uygulama örneklerine de değindi.

Konferansta ayrıca haziran ayında Hollanda’da düzenlenen Shell Eco-marathon Avrupa yarışmasında, 197 takım arasından sıyrılarak “Emniyet Ödülü”nün sahibi olan Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 takımına teşekkür plaketi verildi.

Konferansın kapanış konuşmasını ise Shell Global Yol Emniyeti Genel Müdürü Bernd Marx yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim