• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

23. Dünya Enerji Kongresi’nde konuşma yapacak 100 isim belli oldu

23. Dünya Enerji Kongresi’nde konuşma yapacak 100 isim belli oldu
Gelecek yıl İstanbul’da düzenlenecek 23. Dünya Enerji Kongresi’nde enerji dünyasına yön veren 100 isim konuşmacı olarak katılacak. “Enerji Olimpiyatları” olarak nitelendirilen kongrenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak

Enerji dünyasının tüm alanlarından üst düzey yetkilileri bir araya getiren, 9 -13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 23. Dünya Enerji Kongresi’nde konuşma yapacağı kesinleşen 100 isim açıklandı.

“Yeni Ufukları Kucaklamak (Embracing New Frontiers)” başlığını taşıyan 23. Dünya Enerji Kongresi’nin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Enerji dünyasının gündemini belirleyen kongreye aralarında İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, Ekvador Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Esteban Albornoz Vintimilla ve Senegal Enerji ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Thierno Alassane Sall’ın da bulunduğu devlet adamları katılacak. Türkiye’yi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak temsil edecek.

23. Dünya Enerji Kongresi konuşmacı listesinde ayrıca BP Group İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley ile E.ON Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Johannes Teyssen, Gazprom CEO’su Alexey Miller, OMV AG CEO’su Rainer Seele, TANAP CEO’su Saltuk Düzyol gibi enerji dünyasının önemli aktörlerinin yanı sıra Total, Tokyo Gaz DHL, Nestle, Siemens gibi şirketlerin CEO’ları da kongredeki farklı oturumlarda sunumlarıyla enerji dünyasının gündemini kongreye taşıyacak.

Kongrenin konuşmacıları arasında Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol gibi saygın uluslararası kuruluşların liderleri yer alıyor. Öte yandan son yıllarda enerji yatırımlarıyla dikkat çeken Sabancı Holding CEO’su Güler Sabancı da kongreye konuşmacı olarak katılacak. Dünya Enerji Konseyi temsilcileri kongre tarihine kadar konuşmacı sayısının 250’ye ulaşması beklediklerini belirtti.

Paris’te düzenlenen kritik İklim Değişikliği Zirvesi (COP 21) sonrası gerçekleşecek ilk küresel enerji etkinliği olma özelliğini taşıyan kongre, enerji dünyası liderlerinin sürdürülebilir bir enerji pazarına giden yolda mihenk taşlarını belirleyecekleri bir forum özelliği taşıyor.

Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, “23. Dünya Enerji Kongresi’nde şu ana dek konuşma yapması kesinleşen isimler, bu zirvenin son derece önemli bir etkinlik olacağına işaret ediyor. Enerji endüstrisi bir değişim sürecinden geçiyor ve İstanbul’daki kongre geleceğin enerji piyasasının şekillendirilmesinde belirleyici olacak” dedi.

Dünya Enerji Konseyi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan ise “23. Dünya Enerji Kongresi’ni Türkiye’de düzenlemekten büyük gurur duyuyor, delegeleri ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. En önemli enerji pazarlarının kesişme noktasında yer alan Türkiye, enerji konusunda çok büyük küresel değişikliklerin yaşandığı bir zamanda çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 2307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim