• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Socar, yangında hasar gören platformda üretimi durdurdu

Socar, yangında hasar gören platformda üretimi durdurdu
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) yangın nedeni ile hasar gören “Güneşli” platformunda hasilatı durdurdu.“Azneft” Üretim Birliğinin Baş Mühendisi Balamirze Ağarehimov, platforma ile iletişimin kesildiğini bildirdi.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) yangın nedeni ile hasar gören “Güneşli” platformunda üretimi durdurdu. “Azneft” Üretim Birliğinin Baş Mühendisi Balamirze Ağarehimov, platforma ile iletişimin kesildiğini bildirdi.

Hacimleri azaltmadan platformada üretim tamamen durdurmak istediklerini bildiren yetkili, yangının söndürülmesi için 5 geminin bölgede çalıştığını açıkladı.

Kötü hava koşulları nedeni ile çalışmaların durduğunu ifade eden Ağarehimov, kuvvetli rüzgar nedeni ile de kayıp personalin su altı artaması durdurlduğunu ifade etti. Yetkili, arama çalımalarının helikopterler ile yapıldığını kaydetti.

4 Aralık'ta çıkan kuvvetli fırtına nedeni ile, “Güneşli” platformunda bulunan deniz altındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattında kaza yaşandı. Kaza nedeni ile platformada yangın çıktı. Arama kurtarma operasyonları sonucu 33 kişi kurtarıldı. Şuana kadar 7 kişi ölü olarak bulundu, 23 kişiden ise henüz haber alındamadı.

Bu arada “Güneşli” platformunda yangını değerlendiren “Azneft” Üretim Birliğinin Baş Mühendisi Balamirze Alirehimov, 10. platformada yangının ilk verilere göre doğalgaz kuyularından kaynaklandığını bildirdi.

Alirehimov, yangının kuyularda yaşandığını ifade ederek, ilk verilere göre doğalgaz kuyularının yandığını ifade etti. Yangının söndürülmesi içi ek olarak daha bir geminin ayrıldığını açıklayan yetkili, gemiye bin 500- 2 bin metre küp hacimli su pompasının monte edileceğini bildirdi

Hazar Denizi’ndeki “Güneşli” platformunda meydana gelen kaza ile ilgili yangın güvenliği kurallarının ihlali gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Güneşli" platformunda meydana gelen kaza ile ilgili Devlet Komisyonu kurulmasına ilişkin talimat imzaladı.

Bu haber toplam 3592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim