• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Total, Larnaka Limanı’nı kullanmak istiyor

Total, Larnaka Limanı’nı kullanmak istiyor
Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde 11’inci parselde sondaj planları yapan Total şirketinin Larnaka limanını kullanmalarına izin verilmemesi durumunda sondajın erteleneceği tehdidinde bulunduğu haber verildi.

Politis gazetesi “Ya Liman Ya Da Sondaja Erteleme” başlığıyla verdiği haberinde, Larnaka yerel yönetiminin, Total’in sondaj çalışmalarında platforma destek hizmetlerinin verilmesi için Medserv şirketinin Larnaka Limanı’ndaki tesislerini kullanma yönündeki talebi üzerine korkunç bir ikilem içerisinde kaldığını yazdı.

Edindiği bilgilere göre konunun dün Total yetkilisi Daniel Sellie de katılımıyla Larnaka Belediye Meclis toplantısında görüşüldüğünü kaydeden gazete, görüşmede Sellie’nin şirketinin niyetleriyle ilgili Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdiğini kaydetti.

Gazete Total’in, 2016 Eylül ayında sondaja başlamak için Larnaka Limanı’ndaki Medserv şirketine ait tesislerinin kullanım izninin 6 ay uzatılması talebinde bulunduğunu belirtti.

Bunun onaylanması durumunda Rum Hükümeti’nin hidrokarbon şirketleri tesislerinin 2016 Ağustos ayında bölgeden taşınacağı yönündeki Larnakalılara verdiği sözün tutulamayacağına dikkat çeken gazete, edindiği bilgilere göre Larnaka yerel yönetiminin Total’in Eylül ayında kentin limanını kullanma yönündeki “ültimatomu” üzerine çok zor durumda kaldığını yazdı.

Gazete Total’in, Larnaka Limanı tesislerini kullanmasına izin verilmemesi durumunda araştırma sondajını erteleme ihtimalinin de bulunduğunu belirtti.

Dünkü toplantıda bir anlaşmaya varılmadığını belirterek, Belediye Meclis üyelerinin limanın geleceği konusundaki tepkiler yağmurunu göz önünde bulundurarak izin verilmesi konusuna temkinli yaklaştığını kaydeden gazete, Larnaka Kalkınma Komitesi’nin üyelerinin de katılımıyla Belediye’de yeni bir toplantı yapılmasına karar verildiğini aktardı.

Haberde Total’in önce Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na başvurduğu, yetkili Bakan Marios Dimitriadis’in de şirketi Larnaka Belediyesi’ne havale ettiği anımsatıldı.

Haravgi gazetesi ise haberi “Total Larnaka Limanı’nda ya da 11’inci Parseldeki Sondaja Erteleme” başlığıyla verdi.

Total’in Limasol Limanı’na kendi tesislerini yapmak yerine zaman ve paradan tasarruf ederek Larnaka Limanı’nda bulunan tesisleri kullanmak istediğini kaydeden gazete, Total’in, Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis’e gönderdiği mektupta “Larnaka Limanı’ndaki tesisleri kullanamazsak araştırma sondajının uygun liman tesisi bulunana kadar ertelenmesi gerekecek. Böyle bir şey Total EP Cyprus’un araştırma sondajında iki tarafa da zarar verecek gecikmeye neden olacak” dediğini aktardı.

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim