• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Elektrik dağıtım şirketlerinin kışla imtihanı

Elektrik dağıtım şirketlerinin kışla imtihanı
Hizmet verdikleri bölgelerde elektriği kesintisiz iletmek için çaba harcayan dağıtım şirketleri, yoğun kış şartlarında çalışmalarını arttırdı.

Elektriğin kesintisiz iletilebilmesi için çaba harcayan dağıtım şirketlerinde, yoğun kış şartları nedeniyle teknik ekiplerde izinler kaldırılıp kriz masaları oluşturulurken, yoğun çaba harcandığı belirtildi. 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinden (ELDER) alınan bilgilere göre, kışın gelmesiyle ortaya çıkan olumsuz hava şartları gerek elektrik dağıtım şebekesinde gerekse sayaçlara ulaşılmasında sorunlara yol açıyor.

Türkiye’nin iletim hatlarının sadece yüzde 10’luk bir kısmı yer altında bulunurken, kalan kısım atmosfere açık bir şekilde hizmet vermesi de yoğun kış şartlarındaki zorlukları arttırıyor.

Dağıtım şirketleri alarmda

Elektrik dağıtımından sorumlu oldukları bölgelerde Aralık 2015’ten itibaren önlemlerini arttıran elektrik dağıtım şirketleri Başkent EDAŞ, AYEDAŞ, Toroslar EDAŞ, Sakarya EDAŞ, Uludağ EDAŞ, Vangölü EDAŞ, Dicle EDAŞ, Trakya EDAŞ, ADM EDAŞ, Boğaziçi EDAŞ ve Çoruh EDAŞ ağırlıklı olarak 24 saat mesai esasına göre çalışıyor ve çoğunda teknik ekiplerin izinleri kaldırıldı. 

Çağrı merkezlerine ihbar yağdı

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’nin elektrik dağıtımından sorumlu Sakarya EDAŞ (SEDAŞ) Çağrı Merkezinin son günlerde çağrı karşılama oranı yüzde 96’ya ulaştı.

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtımını gerçekleştiren Akdeniz EDAŞ’ın Çağrı Merkezine günlük ortalama 3 bin çağrı gelirken, 30 Aralık 2015-4 Ocak 2016 arasında 48 bin ihbar geldi. Bu yoğun ihbarların yaklaşık yüzde 78’ine cevap verilerek çözüm süreci hızlandırılmaya çalışıldı.

Doğu’da elektrik tüketimi ikiye katlandı

Vangölü EDAŞ’ın (VEDAŞ) hizmet bölgesinde yer alan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de etkisini yoğun olarak gösteren kar sebebiyle birçok yol kapanırken, ekipler kriz planı dahilinde çalışmaya devam ediyor. 

İki ay öncesine kadar günlük elektrik tüketimi 35 milyon kilovatsaatin altında seyreden Dicle EDAŞ'ın tüketimi kışın etkisini göstermesiyle günlük 69 milyon kilovatsaate kadar yükseldi.

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim