• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Yozgat'ta Jeotermal su krizi!

Yozgat'ta Jeotermal su krizi!
Yozgat İl Genel Meclisi Kartaş Turizm Termal Otelcilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin Boğazlıyan’da yapmayı taahhüt ettiği apart otelin son durumunu görüştü.

İl Genel Meclisi daha önce iki kez ek süre verilmesine rağmen sorumluluklarını yerine getirmeyen Kartaş Turizm Termal Otelcilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin Boğazlıyan’da yapmayı taahhüt ettiği apart otelin son durumunu görüştü. 2011’de yer tahsisi yapılmasına rağmen bugüne kadar tesisi yapmayan şirketin sözlerine yerine getirmek bir tarafa yapılan bölümü de yıktığı ifade edilerek, jeotermal su tahsisinin fesh edilmesi kararlaştırıldı.
 
Boğazlıyan İlçesi’nde 200 dairelik apart otel, günü birlik 5 yıldızlı otelde kullanılmak üzere su tahsisi yapıldığı ilk etapta 50 dairelik apart otelde kullanılmak üzere 40-50 derecede 3lt/sn sıcak suyun Kartaş Turizm Termal Otelcilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne tahsis edildiği, bu zamana kadar taahhüdünü yerine getirmediği, yapmış olduğu tesisin kapı pençelerini söktüğü sözlü olarak belirtildiğinden gerekli inceleme ve araştırma yapılarak rapor halinde mecliste görüşüldü.
 
Söz konusu önergeye ilişkin rapor Adem Darımla, tarafından meclise sunuldu. Raporda, “Şirketin bir yıl süre uzatım talebinde bulunduğu bir yıllık süre uzatımı verildiği halde tesisle ilgili herhangi bir yeniliğin yapılmadığı aksine daha önce yapılmış olan tesisi yıktığı görülmüştür” ifadeleri yer aldı.  Yapılan inceleme ile tesisin kapı ve pencerelerinin söküldüğünü kaydeden Darımla, “İçeride bulunan demirbaş ve diğer eşyaların tamamının sökülerek başka bir yere naklinin yapıldığı görülmüş, herhangi bir kullanılabilir eşyanın kalmadığı ve binanın tamamen boşaltılarak atıl bir vaziyette bekletildiği, yetkili olarak hiçbir kişinin bulunmadığı, kullanılabilir bir eşyanın kalmadığı gözlenmiştir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim