• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Albayrak,enerji işletmecileri ile bir araya geldi

Bakan Albayrak,enerji işletmecileri ile bir araya geldi
Kömür madenleri ve termik santral işletmecileri ile bir araya gelen Enerji Bakanı Albayrak “Yeni ve gerçekçi bir iş modeli oluşturacağız. Yerli kaynakların sisteme kazandırılmasında kararlıyız. Bunun için özel sektörle işbirliği yapacağız” dedi.

Türkiye'nin enerjide yerli kaynaklara yönelme stratejisi tüm hızıyla sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu kapsamda, yerli kömür madeni ve yerli kömürden elektrik üreten termik santrallerin işletmecileri ile bir araya geldi. Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde yaklaşık 3 saat süren toplantıda Albayrak, sektörün yaşadığı problemleri dinledi. Bakan Albayrak, yerli kaynakların sisteme kazandırılmasında kararlı olduklarını vurguladı. Albayrak “Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yeni yol haritamızı belirliyoruz. Piyasa etkilerini analiz ederek gerçekçi bir iş modeli geliştireceğiz” dedi. Albayrak, yerli kaynaklar için finansman konusunun önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yerli kaynakları değerlendirmek için finansman modelinde de çeşitliliği ve yerelleşmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda halka arz modelleri dahil kaynak ve varlıklarımızın tabana yayılmasını da arzuluyoruz.” Sektörün sorunlarını dinleyerek not eden Bakan Albayrak, sorunlarla ilgili bürokratlara çalışma talimatı verdi.
 
YENİ VE GERÇEKÇİ
 
Edinilen bilgilere göre Bakan Albayrak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan sektör temsilcileri madencilik alanında yapılan yeni düzenlemelerin maliyetleri artırdığına dikkat çekti. Yerli kömürün avantajının kalmadığını ifade eden sektör temsilcileri, asgari ücretteki artış ve elektrik fiyatlarındaki düşüş ile büyük bir yük ile karşı karşıya kalındığını aktardı. Albayrak, sektör temsilcileri dinledikten sonra yaptığı konuşmada, sorunların farkında olduklarını dile getirerek “Yerli kaynakların sisteme kazandırılması için özel sektör ile dayanışma içinde olacağız. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Ancak sorunlar tek taraflı çözülmez, biz üzerimize düşeni yaparken, sizlerin de ülkenin menfaatlerini düşünerek bu sorunların çözümünde üzerinize düşenleri yapmanız gerek” ifadelerini kullandı. Bakanlık olarak yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Albayrak, yeni modeli, ‘yeni ve gerçekçi bir iş modeli’ olarak tanımladı.

Kaynak: Enerji Haber

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim