• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Değer Güneş Enerji, Almanya'dan Dünya'ya açılıyor!

Değer Güneş Enerji, Almanya'dan Dünya'ya açılıyor!
Türk işadamı Hünkar Korkmaz'a ait olan ve Almanya'nın Horb am Neckar kentinde faaliyet gösteren Değer Güneş Enerji Sistemleri'nin önemli bir ziyaretçisi vardı.

Türk işadamı Hünkar Korkmaz'a ait olan veAlmanya'nın Horb am Neckar kentinde faaliyet gösteren Değer Güneş Enerji Sistemleri'nin önemli bir ziyaretçisi vardı. Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), Değer Güneş Enerji Sistemlerinin tesislerini gezdi ve Hünkar Korkmaz'dan tesisler ve sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Baden-Württemberg Eyaleti BaşbakanıWinfried Kretschmann (Yeşiller), eyalet seçim çalışmaları kapsamında Horb am Neckar kentinde Türk iş adamı Hünkar Korkmaz’a ait DEGER Güneş Enerji Sistemleri şirketini ziyaret etti.

 

Başbakan Kretschmann’a Freudenstadt Yeşiller Milletvekili adayı Wolf Hoffmann ve CDU’lu Horb am Neckar Belediye Başkanı Peter Rosenberger de eşlik etti.

 

Güneş panellerinin üretildiği fabrikayı gezen heyet, DEGER Enerji Yönetim Kurulu BaşkanıHünkar Korkmaz’dan güneş enerjisi hakkında bilgi aldı. Son zamanlarda büyük zorluklar çektiklerini belirten Korkmaz, siyasilerden ve yetkililerden destek talebinde bulundu.

 

Değer Enerji tarafından üretilen güneş panellerin büyük bölümünün yurt dışına ihraç edildiğini sözlerine ekleyen Korkmaz, şunları söyledi:
 

“Alman mallarının yurt dışında önemli bir itibarı var. Bu nedenle DEGER Enerji şirketine ait güneş panelleri toplam 58 ülkede satılıyor. 

 

Almanya’da güneş enerjisine devlet tarafından yeterince teşvik verilmediği için biz de ürettiğimiz panellerin yüzde 95’ini yurt dışına ihraç etmek zorundayız.” 
 

Başbakan Kretschmann ise söz konusu problemin kendilerinden kaynaklanmadığını ifade etti.Kretschmann da güneş enerjisi sanayiinin zor günler geçirmesinin sebebinin Çin ürünlerinin piyasayı alt üst etmesinden kaynaklandığını söyledi. Kretschmann şöyle devam etti:

 

"Ucuz Çin mallarına karşı koymak çok zor. Siyasiler olarak bizim yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok. Eyalet hükümeti olarak tüketilen enerjinin yüzde 10’unun rüzgar enerjisinden sağlanmasını hedefliyoruz. Söz konusu hedefe 2020 yılında ulaşacağız. Bu konuda yavaş ilerlememizin nedeni önceki hükümetlerin bu konuda hiç bir yatırım yapmamasından kaynaklanıyor.” 
 

Başbakan Kretschmann, bir gazetecinin son günlerde anketlerde Yeşiller’in oyunun düştüğünü hatırlatması üzerine, “Seçmenlerin üçte biri seçimlere bir kaç gün kala kararını veriyor. Spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağım. Bizim hedefimiz Yeşiller-SPD hükümetini devam ettirmek” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMA PRENSİBİ

 

Hünkar Korkmaz DEGER Enerji’nin üretimi olan panellerin çalışma prensibi ile ilgili şu bilgileri verdi. MLD veya Maksimum Isık Tespiti Prensibi, güneş enerjisi modülünün, her seferinde enerjisi en fazla olan yerde, mümkün olduğunca doğru, hızlı ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde izlenmesini esas alır.

 

Bu görev, patentli kontrol modülü MLD-Sensor‘e aittir. Kontrol modülü, düsen ışık demetlerinin yoğunluğunu ve açısını sürekli olarak ölçer ve toplayıcıyı güneş modüllerine optimal bir şekilde hizalar. Sensorun kapsamına yalnızca güneş ısınları değil, aynı zamanda kar, su veya parlak taslar tarafından yansıtılan ışıklar ya da bulutlardan geçen ve yayılım gösteren ışınlar da girer ve bu sisteme özgüdür.

 

Bunun yanında doğrudan üretim artısına yol açan hareketler gerçekleştirilir. MLD-Sensor yalnızca +/- 1°‘lik en yüksek doğruluk düzeyine erişmekle kalmaz, aynı zamanda elektrik üretiminde sabit sistemlere göre yüzde 20 ila yüzde 30 daha az maliyet oluşturur.

Bu haber toplam 1961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim