• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Alman enerji devi E.ON 7 milyar euroluk zarar açıkladı

Alman enerji devi E.ON 7 milyar euroluk zarar açıkladı
Almanya'nın en büyük kamu hizmeti şirketlerinden E.ON, geçen yıl için 7 milyar euroluk zarar açıkladı

Almanya merkezli şirket E.ON'un, 2015 yılı için 7 milyar euro zarar açıkladı.Yıllık rapora göre, E.ON geçen yıl 4,2 milyar euroluk yatırım ve 116,2 milyar euroluk satış hacmi gerçekleştirdi. Şirketin, 2015'teki net zararı 7 milyar euro olarak hesaplandı. Bu rakam 2014'teki 3,2 milyar euroluk zararın 2 katından daha fazla bir artışı ifade etti. 

Bu sonuçlarda, enerji piyasalarında ve konvansiyonel enerji üretimindeki zorlukların etkili olduğu vurgulanan raporda, finansal sonuçların, şirketin beklentisi yönünde gerçekleştiği kaydedildi. 

'İkiye ayrılan şirket farklı yönlere odaklandı'

Görüşlerine yer verilen şirket üst yöneticisi Johannes Teyssen, geçen yıl şirketin E.ON ve Uniper olarak ikiye ayrıldığını, enerjinin farklı yönlerine odaklandığını belirtti. 

Teyssen, E.ON'un enerji dünyasının yeni dinamikleri olan yenilenebilir enerji, enerji şebekeleri ve müşteri çözümleri, Uniper'in ise konvansiyonel enerji kaynakları alanında faaliyet göstereceğini bildirdi. 

Düşük karbonlu enerjiye geçiş

Yenilenebilir kaynakların enerji portföyündeki payını arttırmak ve kömürü bu portföyden çıkarmak isteyen ülkelerin başında gelen Almanya'da, E.ON konvansiyonel üretim yapan santrallerini Uniper adlı şirketin altında toplamaya karar vermişti. 

Almanya'da, düşük karbonlu enerjiye geçişte güneş ve rüzgar enerjisi santralleri önem kazandığı için kömür ve doğalgaz santrallerinin kar marjlarında daralmalar meydana gelmiş ve enerji maliyetleri de etkilenmişti. 

Alman enerji devi bu geçiş sürecinin ilk sancısını 2014'te yaşamış ve o dönemde açıkladığı 3,2 milyar euroluk zararı rekor olarak kaydedilmişti.

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim