• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye çatıdan elektirik üretmi için proje başlattı!

Türkiye çatıdan elektirik üretmi için proje başlattı!
Uluslararası Güneş Enerjisi Türkiye ayağı olan Güneş Enerjisi Derneği (GÜNDER), Türkiye’de ilk etapta yüz bin çatıdan elektrik üretimi için bir proje başlattı.

​Uluslararası Güneş Enerjisi Türkiye ayağı olan Güneş Enerjisi Derneği (GÜNDER), Türkiye’de ilk etapta yüz bin çatıdan elektrik üretimi için bir proje başlattı. Bu çerçevede ilk olarak 15 Ocak 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. İlk toplantının ağırlıklı gündemi finansmandı. Bu konuda çatı uygulamaları için uygun modeller tartışıldı. Dünyadaki başarılı örnekler katılımcılarla paylaşıldı. Proje kapsamındaki ikinci adım ise 18 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da Taksim Nippon otelde atılacak. 10.00- 16.00 saatleri arasındaki etkinlikte Çatı Uygulamalarının önündeki engellerin neler olduğunu konuşup bu engellerin aşılması için çözüm yollarını tartışılacak. Çalıştayın ilk bölümünde katılımcılar konu ile ilgili alanlarına göre aynı masaya oturtup tespit ettikleri sorunlara odaklanacak. İhtisas gruplarının; Hukukçular-EPC firmaları-Yatırımcılar-Üreticiler-Sivil Toplum Kuruluşları-Sigorta firmaları-Akü üreticileri-off grid sistem kuran firmaları - invertör üreticileri ve finans kurumlarını olarak belirlendi. 

İhtisas gruplarının toplantılarından sonra ortaya çıkan tüm sorunlar teker teker tartışılıp tüm katılımcıların onayı alınacak ve ardından her bir sorunun çözümü için alternatif çözüm yolları ortaya koyulacak. 

Kamu kurumları ve belediyeler ile de Ankara’da ayrı bir toplantı yapılması planlanıyor. Tüm bu çalışmalardan sonra bir yol haritası çıkarılması hedefleniyor. 

GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, toplantıya bu konuya ilgi duyan herkesi beklediklerini ifade ederek; “Atıl durumda bulunan çatıların güvenli ve kolay bir şekilde GES kurulumuna açılması konusunda yardım ve desteğinizi bekliyoruz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşın” dedi. 

Bu haber toplam 1314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim