• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Avrupa Rüzgar Enerji Birliği'nin ismi değişti

Avrupa Rüzgar Enerji Birliği'nin ismi değişti
Merkezi Brüksel'de olan Avrupa Rüzgar Enerji Birliği (EWEA), ismini 'WindEurope' olarak değiştirdi.

Merkezi Brüksel'de olan Avrupa Rüzgar Enerji Birliği (EWEA), ismini 'WindEurope' olarak değiştirdi.

WindEurope Üst Yöneticisi Giles Dickson, Brüksel'de düzenlediği programda, kurumun yeni logo ve kurumsal adının tanıtımını yaptı.

Kurumlarının 34 yıldır rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösterdiğini belirten Dickson,Avrupa'da rüzgar enerjisi sektörünün dev bir sanayiye dönüştüğünü söyledi.

Dickson, Avrupa'da rüzgar enerjisinin yıllık 67 milyar avro iş hacmine ulaştığını ve 255 bin kişiye istihdam sağladığını, Avrupa'da elektrik üretiminde geçen yıl kurulu kapasitedeki artışın en fazla rüzgar santrallerinden kaynaklandığını belirtti.

Toplantıya katılan, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu BaşkanıMustafa Serdar Ataseven de yaptığı açıklamada, "Biz de bu birliği üyesiyiz. Birlik çatısı altında yılda 4-5 kez diğer ülkelerle toplantı yapıyoruz" dedi.

Ataseven, Türkiye'de rüzgar enerjisi kurulu gücünün yaklaşık 5 bin megavata ulaştığına dikkati çekerek, "Şu anda Türkiye'de yapımı devam eden bin 900 megavatlık bir rüzgar santralimiz var. Bunun bin 200 megavatının bu yıl içinde işletmeye geçmesini öngörüyoruz. Türkiye'de, 2016 sonunda da 6 bin megavat kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl, Türkiye'de yaklaşık bin megavatlık rüzgar enerjisi santrali için 2 milyar avroluk yatırım yapıldığını ifade eden Ataseven, "Türkiye'de 2016'da yaklaşık 2,2-2,4 milyar avro arasında rüzgar enerjisine yatırım öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ataseven, Türkiye'nin Avrupa'ya kıyasla yüzde 25-30 daha fazla rüzgar enerjisi potansiyeline sahip olduğunu, özellikle Ege kıyılarındaki dağların rüzgar enerjisi için verimli sahalar oluşturduğunu kaydetti.

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim