• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Enerjide Gana'ya yatırım sinyali

Enerjide Gana'ya yatırım sinyali
Gana Ulusal Petrol Şirketi Üst Yöneticisi Mould,"Gana'da daha fazla şirketin yatırım yapmasını istiyoruz. Birkaç Türk şirketiyle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz." dedi.

Gana Ulusal Petrol Şirketi (GNPC) Üst Yöneticisi Alexander Mould, ülkelerinde daha çok Türk enerji şirketi görmek istediklerini belirterek, "Birkaç Türk şirketle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz. Bunlar netleşince şirketler hakkında bilgileri ve projeleri sizlerle de paylaşacağız." dedi.

Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl ülkeye gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirtti.

Yüzer santralin elektrik üretebilmesi için gereken doğalgazın da ülkenin milli petrol şirketi GNPC tarafından tedarik edildiğini ifade eden Mould, Karadeniz Holding'in bu yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana'ya göndereceğini kaydetti.

Ülkede elektrik üretimi alanında faaliyet gösteren Türk şirketlerini, petrol arama ve üretim alanında da faaliyet göstermeye davet eden Mould, "Gana'da daha fazla şirketin yatırım yapmasını istiyoruz ve özellikle daha fazla Türk şirketini petrol sektöründe de görmek istiyoruz. Birkaç Türk şirketiyle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz. Bunlar netleşince şirketler hakkında bilgileri ve projeleri sizlerle de paylaşacağız." diye konuştu.

"Gana'da petrol ve doğalgaz üretimi artacak"

Ülkenin batısındaki açık denizlerde bulunan Sankofa petrol ve doğalgaz sahalarında üretim çalışmaları sürdüğünü ifade eden Mould, "Sankofa sahası sayesinde ülkenin petrol ve doğalgaz üretimi önemli ölçüde artacak. Bu sahadan 2017'nin ikinci yarısında ilk petrol üretimini gerçekleştireceğiz. 2018'in ilk yarısında ise doğalgaz üretimine başlayacağız. Bu sahanın devreye girmesiyle 2022 yılında petrol ve doğalgaz alanında Gana günlük 250 bin varil petrol eşdeğeri üretime ulaşacak." diye konuştu.

Düşen petrol fiyatlarının ülkedeki yatırım maliyetlerine etkisine ilişkin de Mould, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Düşük petrol fiyatları karşısında ulusal ve uluslararası petrol şirketlerinin iki farklı bakış açısı var. Böyle durumlarda uluslararası petrol şirketlerinin önceliği her zaman petrol maliyetini azaltmaktır. Ulusal petrol şirketleri ise uzun dönemli planları olduğu için düşük fiyatlardan çok etkilenmez. Kısa zamanlı petrol fiyatlarının oynaması bizim stratejimizi değiştirmez. Biz, ilk olarak yatırım ve yatırımcı çekmek zorundayız. Bu sebepten elimizdeki sahalara ilişkin çalışmalarımıza devam ederek bilgi toplayıp, bu bilgileri gerekli yerlere servis etmemiz gerekiyor. Aynı zamanda petrol pazarlama ve dağıtım şirketleriyle beraber çalışarak yataklardaki işletme maliyelerini azaltmalıyız."

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim