• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Aksa Enerji Madagaskar'da şirket kurdu

Aksa Enerji Madagaskar'da şirket kurdu
Aksa Enerji Üretim AŞ, Madagaskar'da fuel-oil elektrik üretim santrali tesis etmek için Aksaf Power Ltd. adında şirket kurduğunu duyurdu.

Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında,Madagaskar Cumhuriyeti'nde 120 megavat kapasiteli bir fuel oil santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 20 yıl süreyle garantili satışının yapılması amacıyla, yüzde 58,35'i Aksa Enerji Üretim AŞ'ye, yüzde 41,65'i yerel ortağa ait olmak üzere Mauritius'da yerleşik Aksaf Power Ltd. şirketini kurduğunu bildirildi.        

SATIŞ TARİHİ 2017

Açıklamada, Aksaf Power Ltd'nin, Madagaskar Cumhuriyeti'nin elektrik ve su hizmetlerini üstlenen devlet şirketi Jiro Sy Rano Malagasy (Jirama) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde avans ve teminatların alınmasından sonra projeye başlayacağı belirtildi.   

Söz konusu elektrik satış anlaşmasında tarifelerinin dolar cinsinden belirlendiği ve santralin yılda yaklaşık 700 bin megavatsaat garantili satış yapacağı tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, "Proje ile ilgili saha, yakıt temini, tüm lisans ve izinler Jirama tarafından sağlanacaktır. 2016 yılının son çeyreğinde inşaata başlanması ve 2017 yılı içerisinde peyderpey elektrik üretimi ve satışına geçilmesi planlanmaktadır.

Santralin inşaatında, halihazırda Aksa Enerji Üretim AŞ portföyünde mevcut fuel-oil santrallerimizdeki ekipmanlar kullanılacaktır. Santralde kullanılacak ekipmanların ayni sermaye olarak kullanılacak olması yatırım tutarını minimize etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

HEDEFTE BAŞKA ÜLKELER DE VAR

Portföylerinde bulunan fuel-oil santrallerinin Madagaskar'da kullanılmasının, santralin operasyona geçmesi için gerekli inşaat sürecini ciddi ölçüde kısaltabileceği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"ABD Doları cinsinden ve yüksek kapasite ile enerji üretecek olan Madagaskar santralimiz, döviz borçluluğumuzu doğal bir mekanizma ile hedge etmemizi, karlılığımızı artırmamızı ve satış hacmimizi yükseltmemizi sağlayacaktır.

Gana Cumhuriyeti ile yapmış olduğumuz ve halen süratle yatırımı devam eden ilk projemizin ardından Afrika kıtasındaki bu ikinci projemiz, şirketimizin yurt dışına açılım stratejisinin devamı açısından önemli bir adımdır. Görüşmelerin devam ettiği diğer Afrika ülkelerindeki potansiyel projeler ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."       

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim