• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

'Türkiye, enerjide transit ülke olarak önemini koruyor'

'Türkiye, enerjide transit ülke olarak önemini koruyor'
Royal Dutch Shell Eski Başkanı Moody-Stuart, "Türkiye, doğalgaz ve petrolde transit ülke olarak önemini koruyor. Orta vadede Singapur gibi bir enerji ticareti merkezi olması mümkün." dedi.

Royal Dutch Shell'in eski başkanı Mark Moody-Stuart, Türkiye’nin doğalgaz ve petrolde transit ülke olarak önemini koruduğunu ve orta vadede Singapur gibi bir enerji ticareti merkezi olabileceğini belirtti.

7. İstanbul Finans Zirvesi'nde, açıklamalarda bulunan Moody-Stuart, Türkiye’nin enerji ticareti açısından önemli bir ülke olduğunu ve kısa vadede hidrokarbon kaynakların Türkiye’nin en önemli sektörü haline gelebileceğini söyledi.

"Türkiye ekonomisinin en önemli sektörleri imalat, finans ve endüstri olarak kalabilir"

Türkiye'nin coğrafi konumunun önemine işaret eden Moody-Stuart, "Türkiye, Irak'tan Ceyhan'a gelen ve Rusya'dan gelip boğazlardan geçerek dünyaya ulaşan petrol açısından önemli bir geçiş yolu. Ayrıca doğudan gelen doğalgazın da dünyaya açılmasını sağlıyor. Türkiye, doğalgaz ve petrolde transit ülke olarak önemini koruyor. Orta vadede Singapur gibi bir enerji ticareti merkezi olması mümkün, ancak yakın vadede Türkiye ekonomisinin en önemli sektörleri imalat, finans ve endüstri olarak kalabilir." dedi.

Moody-Stuart, Türkiye’nin güçlü alternatif enerji kaynaklarına sahip olduğunu dile getirerek, ülkede güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra hidroelektrikte de potansiyelin yüksek olduğunu anlattı.

"Türkiye ve Rusya'nın iyi ilişkiler içinde olması gerekiyor"

Türkiye’nin, Rusya’yla ilişkilerinin yeniden normale dönmeye başlamasının da çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Moody-Stuart, "Bu, iki ülkenin Suriye politikası açısından çok önemli. Suriye konusunda bir anlaşmaya varılması açısından Türkiye ve Rusya’nın iyi ilişkiler içinde olması gerekiyor. Türkiye, Rusya ve Suriye krizinin önemli oyuncularından. Burada Rusya, Suudi Arabistan, İran, İsrail, ABD ve Türkiye hepsi değişik bir şey istiyor. Eğer Suriye konusunda kalıcı bir çözüme erişilmek isteniyorsa tüm oyuncuların birbiriyle iyi ilişkiler içerisinde olması çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim