• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Elektrik dağıtım sektörüne standart geliyor

Elektrik dağıtım sektörüne standart geliyor
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçladıklarını söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçladıklarını söyledi.

Yüksel,  ELDER'in bugüne kadar Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile yaptığı çalışmalar ve imzalanan protokol sonucunda, elektrik dağıtım sektöründe 10 Ulusal Meslek Standardı hazırlandığını ve bunun Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Bu standartların 4’ünün yeterliliğinin onaylandığını anlatan Yüksel, diğer 6 mesleğin yeterlilik kriter taslaklarının hazırlanarak kamuya açık halde görüşe sunulduğunu söyledi.

Söz konusu taslakların 10 Ekim'e kadar sektörün görüşüne açık olacağını dile getiren Yüksel, şöyle konuştu:

"Gelen görüşlerin değerlendirilmesinin ardından taslaklara son şekli verilecek ve MYK’da ilgili sektör komitesine sunulacak. Kriterlerin hızlı bir şekilde ‘Ulusal Yeterlilik’ niteliği kazanarak uygulamaya geçmesini hedefliyoruz. Bu süreç sonunda, bu alanlarda mesleki yeterlilik belgesi bulunan çalışanlar sektör tarafından istihdamda öncelikli olarak tercih edilecek. Böylece sektörde kalifiye iş gücü artacak, çalışanlar ise bireysel gelişimine ve mesleki kariyerine yatırım yapmış olacaklar. Biz, elektrik dağıtım sektöründe işlerin belirlenmiş standartlarda ve belgelendirilmiş kişiler tarafından yürütülmesini amaçlıyoruz."

"İnsana yatırımımız devam edecek"

Yeni mesleki yeterliliklerin getirilmesi ile sektörde iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adım atılacağına dikkati çeken Yüksel, "Elektrik dağıtım sektörü olarak bizim önceliğimiz her zaman insan. Şirketlerin en önemli varlığı ise çalışanlarımız. Bu sebeple iş sağlığı ve güvenliği ile eğitim konularına öncelik vermiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksel, sektöre sürekli katkı sağlamak adına birçok faaliyeti yürüttüklerini ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde olduklarını anlattı.

"ELDER ve dağıtım şirketleri olarak bizim insana yatırımımız her zaman devam edecek” diyen Yüksel, "ELDER aynı zamanda belgelendirme kuruluşu olmak üzere ilgili denetimlerini de tamamladı, önümüzdeki dönem elektrik dağıtım hizmetleri ile ilgili belgelendirme kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik dağıtım sektörü 100 bin kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Çok tehlikeli ve tehlikeli işler sınıfında yer alan sektörde, sağlıklı bir iş ortamı, doğru iş güvenliği ekipmanları ve mesleki yeterliliğe sahip iş gücünün yer alması, hem çalışanların güvenliğini sağlamak, hem de sunulan hizmetin daha kaliteli olması bakımından önem taşıyor.

Görüşe açılan taslak yeterlilikler elektrik dağıtım şebekesi hat bakım görevlisi, işletme bakım görevlisi, kayıp kaçak ve ölçü kontrol görevlisi, saha koordinatörü, test görevlisi ve elektrik sayaç sökme takma elemanı şeklinde sıralanıyor.

Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim