• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

TETAŞ'ın Ana Statüsü yenilendi

TETAŞ'ın Ana Statüsü yenilendi
TETAŞ, enerji alım ve satımına ilişkin ikili anlaşmalar yapacak ve organize toptan elektrik piyasalarında faaliyet gösterebilecek.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ), enerji alım ve satımına ilişkin ikili anlaşmalar yapacak ve organize toptan elektrik piyasalarında faaliyette bulunacak.

TETAŞ'ın, Ana Statüsü Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunuyla uyum çerçevesinde TETAŞ'ın çalışma usul ve esasları yeniden belirlenerek şirketin hukuki statüsü, amaç ve faaliyet konuları, organları, teşkilat yapısı, bağlı ortaklık ve iştirakleriyle bunlar arasındaki ilişkileri, mali hükümleri ve ilgili diğer hususlar yeniden düzenlendi. Bu kapsamda, tamamı devlete ait olan şirketin sermayesi 179 milyon lira olarak belirlendi.

TETAŞ, enerji alış ve satışlarında yürürlükteki mevzuat hükümlerine ve Sayıştay denetimine tabi olacak. Şirketin merkezi Ankara'da bulunacak ve bu durum ancak Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıyla değişebilecek.

Şirket, mevcut sözleşmeler kapsamında enerji alış ve satış anlaşmalarıyla hükümetler arası anlaşmalar kapsamında elektrik enerjisi ithalat ve ihracat anlaşmalarını imzalayabilecek. TETAŞ, Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında elektrik enerjisi ve kapasitesi alım ve satımına ilişkin ikili anlaşmalar yapacak ve organize toptan elektrik piyasalarında faaliyette bulunabilecek.

Şirket, toptan satış tarifesini hazırlayıp, onaylanmış tarifeyi uygulayacak. Tarifesi düzenlemeye tabi olan tüketiciler için görevli tedarik şirketlerine toptan satış tarifesinden elektrik enerjisi satacak. Tarifesi düzenlemeye tabi olmayan tüketiciler için ise elektrik enerjisi satışına ilişkin fiyat, hüküm ve şartları taraflarla birlikte serbestçe belirleyecek.

Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim