• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Nükleerde yerli sanayiciye 10 milyar dolarlık fırsat

Nükleerde yerli sanayiciye 10 milyar dolarlık fırsat
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün, "42 milyar dolarlık nükleer santral yatırımları Türk firmaları için yaklaşık 10 milyar dolarlık bir fırsat oluşturacak." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Ergün, Türkiye'de yapılacak nükleer santral projeleriyle Türk firmalarının birçok alanda iş yapma imkanı bulacağını belirterek, "42 milyar dolarlık nükleer santral yatırımları Türk firmaları için yaklaşık 10 milyar dolarlık bir fırsat oluşturacak." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı da olan Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, nükleer santral projelerinin inşaat, imalat, elektrik-elektronik ve makine sanayi sektörlerinde iş hacmini artıracağını ve yeni istihdam alanları oluşturacağını bildirdi.

Nükleer enerji yatırımlarının Türk firmaları için yeni bir ekonomi doğuracağını vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Akkuyu ve kurulması planlanan Sinop nükleer santral projeleri, yerlileştirme çalışmaları kapsamında Türk firmalarına iş vermeye hazırlanıyor. 42 milyar dolarlık nükleer santral yatırımları Türk firmaları için yaklaşık 10 milyar dolarlık bir fırsat oluşturacak. Tasarıma bağlı değişiklik gösterse de yeni nesil bir santralde yaklaşık olarak 3 bin vana, 250 pompa, 70 kilometre borulama hattı, 483 kilometre elektrik kablosu ve 90 bin elektrik ekipmanı gerekecek."

Ergün, nükleer santrallere yönelik geliştirilecek kapasitenin enerji, uzay, savunma, otomotiv, denizcilik ve havacılık gibi katma değeri yüksek sanayi kollarında da Türkiye'yi ileriye taşıyacağını belirtti.

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim