• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Enerjide doğalgazın rolü değişmeyecek

Enerjide doğalgazın rolü değişmeyecek
İngiltere merkezli teknik danışmanlık ve araştırma şirketi Lloyd's Register Enerji Direktörü Buchanan, "Doğalgaz, kısa ve orta vadede küresel enerji arzında önemli bir paya sahip olmaya devam edecek." dedi.

İngiltere merkezli teknik danışmanlık ve araştırma şirketi Lloyd's Register'ın Enerji Direktörü Alasdair Buchanan, Avrupa'da son dönemde karbon emisyonunu azaltmak için efektif adımlar atıldığını belirterek, "Doğalgaz kısa ve orta vadede küresel enerji arzında önemli bir paya sahip olmaya devam edecek. Türkiye'nin bu süreçte, karbon emisyonunu azaltmada daha temiz olan gaza yönelme şansı var. " dedi.

Buchanan, Türkiye'nin enerji piyasasını ve Avrupa'da uygulamaya geçirilen karbon emisyonunu azaltma politikasını değerlendirdi.

Doğalgazın kömürden daha az karbon salınımına sahip olduğunu ve gaz kullanımının yaygınlaştırılmasıyla kömüre olan ihtiyacın azaldığını da vurgulayan Buchanan, "Doğalgaz, kısa ve orta vadede küresel enerji arzında önemli bir paya sahip olmaya devam edecek. Gelecekte pazar payının daralması veya genişlemesi ülke politikalarına ve toplam fiyata bağlı olacak. Ancak bu bizim tamamen karbon salınımı olan yakıtları kullanmamızdan uzaklaşmamız anlamına gelmiyor. Yeni dönemde yenilenebilir enerjinin en ucuz seçenek olduğunu düşünüyorum. Ancak Rus gazına erişim Türkiye için kolay, bu dikkate alındığında Türkiye'nin karbon emisyonunu azaltmada gaza yönelme şansı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Son gelişmeler Türkiye'ye güvenin kanıtı"

Buchanan, Türkiye'nin harika enerji kaynakları olduğunu ve diğer kaynaklara ulaşım konusunda da avantajları bulunduğunu belirterek, şu anda ülke enerjisinin büyük kısmının doğalgaz ve kömürden geldiğini hatırlattı.

Türkiye'de bulunan rüzgar ve güneş enerjisinin bölgenin en iyilerinden olduğunu dile getiren Buchanan, şunları kaydetti:

"Ne olursa olsun Türkiye için enerji güvenliği anahtar konu olmaya devam edecek. Bir bölgede enerjide kaynak çeşitliliğini arttırıp düşük karbonlu, temiz enerjinin öne çıktığı bir gelecek için uzun dönemli ve güçlü bir yenilenebilir enerji politikasına ihtiyaç var. Böyle bir politika, yatırımcılara projelerini sunması için güven verecektir. Zaten 2000'li yıllarda Türkiye'nin rüzgar endüstrisinde yaşanan gelişmeler de ülkeye duyulan güvenin kanıtı niteliğinde. Dünyada, yenilenebilir enerjiyi benimsemiş ülkeler kazandılar. Yatırım büyüyor, işler büyüyor ve ülke ekonomisi bundan faydalanıyor. Yenilenebilir enerjiye yönelenler ve bunu başaranlar endüstriye rehberlik edecek güçlü ve uzun vadeli politikalar uyguladılar. Herhangi bir sektördeki büyümenin anahtarı, yatırımcının güvenini sağlamaktan geçer, bunu başarabilmek önemli."

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim