• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye sürdürülebilir enerjide dünya ortalamasının üstünde

Türkiye sürdürülebilir enerjide dünya ortalamasının üstünde
Dünya Bankası'na göre Türkiye geçen yıl enerjiye erişim, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında gösterdiği başarı sayesinde, sürdürülebilir enerji sıralamasında dünyada 23'üncü oldu.

Türkiye geçen yıl enerjiye erişim, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında gösterdiği başarı sayesinde dünya sürdürülebilir enerji sıralamasında 111 ülke arasında 23'üncü sırada yer aldı.

Dünya Bankası'nın bu yıl ilk defa yayımladığı "Sürdürülebilir Enerji için Mevzuat Göstergeleri" raporundan yapılan derlemeye göre, dünyada tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 90'ı söz konusu 111 ülkede gerçekleşti.

Rapordaki sürdürülebilir enerji sıralaması, ülkelerin enerjiye erişimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki gelişimlerine göre belirlendi.

Enerjiye erişim alanında 100 tam puan alan Türkiye, enerji verimliliği alanında 65 puanla 24'üncü oldu.

Rapora göre Türkiye, binalarda hayata geçirdiği enerji verimliliği uygulamaları, beyaz eşyalarda gerçekleştirdiği enerji verimliliği derecelendirme sistemi, uyguladığı teşvikler ve ulusal eylem planı çalışmaları sayesinde enerji verimliliği alanında dünyada başarılı sayılan ülkeler arasında yer aldı.

Yenilenebilir enerjide ise oluşturduğu yasal çerçeve, uyguladığı teşvik ve fiyat mekanizmasındaki avantajlar nedeniyle listenin üst sıralarında yer buldu. Geçen yıl Türkiye bu alanda elde ettiği 71 puanla dünya genelinde 28'inci oldu.

Böylece, Türkiye geçen yıl sürdürülebilir enerji sıralamasında Rusya, İran, Katar gibi enerji zengini ülkeleri de geride bırakarak toplamda elde ettiği 79 puanla 23'üncü sırada yer aldı.

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim