• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Talas Belediyesi GES'ten 400 bin TL kâr sağlayacak

Talas Belediyesi GES'ten 400 bin TL kâr sağlayacak
Kayseri'de bulunan Talas Belediyesi kendi elektriğini güneşten üreterek, yılda 400 bin TL'den fazla bir parayı kasasında bırakmayı hedefliyor.

Kayseri Talas Belediyesi, tükettiği elektrik enerjisini karşılamak için Süleymanlı Mahallesinde 1 MW gücünde güneş enerjisi santralinin (GES) kurulumunu gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından, projenin resmi kabulü Mart ayında yapıldı. Bu projeyle, yılda 400 bin TL'nin üzerindeki bir para, Talas Belediyesi'nin kasasında kalacak.

Talas ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi'nde 20 dönüm alana kurulan 1 MW gücündeki güneş enerjisi tesisi, yaklaşık 6 milyon TL'ye mal oldu. Yatırımın, 673 bin TL'si Kalkınma Ajansı'na sunulan projeden alındı. GES projesinin devreye alınmasıyla belediyenin; binalarında, parklar ve bahçeler dahil tüm yıllık enerji tüketimi güneşten karşılanacaktır ve enerji tüketimi nedeniyle belediyenin kasasından para çıkmayacaktır.

Proje hakkında bilgi veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Belediyemizin yıllık elektrik tüketimini, bu projeden karşılayacağız. Kendi enerjimizi, kendimiz üretmeye başladık. Enerji için ödediğimiz bütçe, kasamızda kalacak" dedi.

Talas Belediyesi'nde doktoralı ve mühendis arkadaşlardan oluşan bir 'proje ofisi' olduğunu anlatan Mustafa Palancıoğlu, ülkemizin en çok proje yazan belediyelerinden birisi olduklarını belirtti.

BELBİS ile kamuya tek seferde 250 trilyon katkı

Bir çok il arasından pilot belediye olarak seçilen Talas Belediyesi, son 3 yıldır Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geliştirilen Belediye Yönetim Bilgi Sistemi (BELBİS) yazılımı projesini kullanıyor.

Belediyedeki tüm iş süreçlerinin BELBİS yazılımı üzerinden yönetildiğini kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Türkiye'de 1398 tane belediye var. Bu belediyelerden yüzde 15 - yüzde 20'si BELBİS yazılımını kullanırsa, tek seferde kamuya 250 trilyon TL katkısı olacaktır ve belediyeler aynı dili konuşabilecektir" diye konuştu.

Bu haber toplam 2342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim