• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Güney Sudan petrol arayacak şirketlere ortaklık sunuyor

Güney Sudan petrol arayacak şirketlere ortaklık sunuyor
Güney Sudan Petrol Bakanı Gatkuoth, "Güney Sudan'da petrol arama ve üretim alanında faaliyet göstermek isteyen şirketlere ortaklık sunuyoruz." dedi.

Güney Sudan Petrol Bakanı Ezekiel Lol Gatkuoth, ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle hasar gören sanayi tesislerinin yeniden yapılandırılması için yatırıma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Güney Sudan'da petrol arama ve üretim alanında faaliyet göstermek isteyen şirketlere lojistik, mühendislik, bakım, servis ve malzeme alanında faaliyet gösteren ulusal şirketimiz ve yerel özel şirketler vasıtasıyla ortaklık sunuyoruz." dedi.

Gatkuoth, "Afrika Petrol ve Enerji Konferansı 2017'de (Africa Oil&Power 2017)" yaptığı konuşmada, uluslararası enerji şirketlerini Güney Sudan'a yatırıma davet etti.

Güney Sudan'da dünya standartlarında petrol bulunduğunu ifade eden Gatkuoth, enerji endüstrisinin gelecekteki büyümenin temelini oluşturacağını söyledi.

Gatkuoth, ülkedeki petrol kaynaklarının yüzde 70'inin henüz keşfedilmediğini dile getirerek, "Gelecek on yıl için ihracata odaklı endüstri geliştireceğiz. Avrupa, Amerika ve özellikle Asya'daki uluslararası ve devlet petrol şirketlerinden yatırım alacağız. 2011'de bağımsızlığımızı kazanmamızın ardından petrol üretimimiz günlük 130 bin varile ulaştı." diye konuştu.

"Afrika hala elektrik sıkıntısı çekiyor"

Gatkuoth, Afrika'nın sürekli olarak güvenlik sorunlarıyla gündeme geldiğini ve bu durumun doğru olmadığını belirterek, "Afrika'nın güvenli olduğunu görmeden anlayamazsınız. Burada güvenlik sağlanmış durumda. Afrika'da herşey söylenenden çok farklı. Biz, Afrika'da beraber çalışır, beraber geliştirir ve beraber paylaşırız. Eğer birimiz yükselirse, hepimiz yükseliriz." ifadelerini kullandı.

Afrika'nın sahip olduğu yer altı kaynaklarıyla dünyayı beslediğini ancak Afrika'da hala açlıkla mücadele edildiğini bildiren Gatkuoth, şöyle konuştu:

"Afrika sahip olduğu petrol altın ve maden kaynaklarına rağmen hala elektrik sıkıntısı çekiyor. Yaşanan iç savaş nedeniyle hasar gören sanayi tesislerinin yeniden yapılandırması için yatırıma ihtiyaç var. Güney Sudan'da petrol arama ve üretim alanında faaliyet göstermek isteyen şirketlere lojistik, mühendislik, bakım, servis ve malzeme alanında faaliyet gösteren ulusal şirketimiz ve yerel özel şirketler vasıtasıyla ortaklık sunuyoruz. Doğalgaz üretim ve tüketim endüstrisinde henüz zemine dokunulmadı. Kısa süre önce Ekvator Ginesi'yle doğalgazı etkili kullanma ve gazdan elektrik üretme için ortaklığa girdik. Tamamlamayı hedeflediğimiz beş rafineri projemiz var. Ayrıca yerel şirketlerimiz de Kenya, Etiyopya ve Uganda'ya ürün ihracatı yapmayı planlıyor."

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim