• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Lisanssız elektrikte teşvik belgesi düzenlemesi

Lisanssız elektrikte teşvik belgesi düzenlemesi
Lisanssız elektrik üretimi yatırımları, yerel birimlerce teşvik belgesi düzenlenebilecek sektör ve yatırım konuları kapsamında alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararın uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğle, lisanssız elektrik üretim yatırımları, yatırımlarda devlet yardımları hakkında karar kapsamında yerel birimlerce teşvik belgesi düzenlenebilecek sektör ve konular arasında alındı.

Bu kapsamda, genel ve bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında yer alan, sabit yatırım tutarı 10 milyon TL'yi aşmayan ve tebliğ ekinde belirtilen yatırımlar için firmanın tercihine bağlı olarak yatırımın yapılacağı yerdeki yerel birimlere de müracaat edilebilecek.

Tebliğ kapsamında ayrıca, gemi inşa yatırımlarına yatırıma başlama tarihinden itibaren verilen 18 aylık sigorta pirimi desteği "en fazla 18 ay" olarak sınırlandı.

Tebliğe göre, finansal kiralama işlemine konu makine ve teçhizatın başka bir yatırımcıya devrinin talep edilmesi halinde devir sonucu yatırımın bütünlüğünün bozulması halinde devredecek yatırımcının teşvik belgesi iptal edilecek.

Tebliğin 17. maddesinde yapılan değişikliğe göre ise teşvik belgesinde kayıtlı sabit yatırım tutarında veya belgede kayıtlı diğer bilgilerde değişiklik olması durumunda gerekçesi uygun bulunan teşvik belgelerinin revize edilebilme sınırı kaldırıldı. Daha önce bu sınır, "teşvik belgesinin sabit yatırım tutarının yüzde 50'sinin üzerindeki artış veya azalış" olarak uygulanıyordu.

Lisanssız elektrik üretimi nedir?

Gerçek veya tüzel kişilerin kendi enerjilerini üretebilme hakkı vardır. Bu kapsamda, herhangi bir lisans alma veya farklı bir şirket kurma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim