• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Berat Albayrak: e-maden 2018'de devreye giriyor

Berat Albayrak: e-maden 2018'de devreye giriyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, madenlerde güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, meslek hastalığının önlenmesi gibi konularda gerekli uygulamalarının hızla hayata geçirilmesi için bir kurum oluşturulacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Hayatımız Maden Çalıştayı”nda açıklamalarda bulundu.

"Madencilik konusunda en önem verdiğimiz konukların en başında güvenlik geliyor. Maden Güvenlik Kurumu hayata geçirilecek" diyen Bakan Albayrak, "Kurul, güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, meslek hastalığının önlenmesi gibi konularda gerekli uygulamaları hızla hayata geçirilecek" dedi.

258 kömür madenine ceza

2017 yılında 5 bin 487 madenin denetlendiği bilgisini aktaran Bakan Albayrak, "258 kömür madenine faaliyeti durdurma cezası verdik. 2018'de bu denetimler sıklaştırılacak. Habersiz ve anlık denetimlerle risk barındıran madenler tespit edilecek ve gereken yapılacak. İş ve işçi güvenliği konusunda kesinlikle sıfır tolerans uygulamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "Madencilik sektörü ile yaptığımız toplantılarda en sık dile getirilen konuların başında bürokrasinin azaltılması talebi ortaya çıkmıştı" diyerek devam eden Bakan Albayrak, "Eylül ayı sonu itibariyle bekleyen işlerin hepsini tamamladık. Madencilik faaliyetlerinin en hızlı şekilde ilerlemesi için E-Maden sürecini başlatacağız dedik ve başlattık. İnşallah 208 yılında projenin tamamını devreye almış olacağız" diye konuştu.

1500 sahanın ihalesi bitiyor

"Birden fazla sahada görev yapabilecek teknik nezaretçilik sistemini terk ettik ve daimi nezaretçilik sistemine geçtik. Yıl sonuna kadar en az bin 500 sahanın ihalesini bitiriyoruz" diye açıklama yapan Bakan Albayrak şunları dile getirdi:

"Üretimden işletmeye kadar madencilikle ilgili bütün süreçlerin ekonomiye kazandırılması için ülkemizin rekabet gücünün artmasında da büyük rol oynayacak. Uzun dönemli adımları büyük bir titizlikle atıyoruz. Günlük değil büyük ve uzun vadeli.. Burada kamunun düzenleyici ve denetleyici rolü kadar özel sektöründe inisiyatif alması lazım. Türkiye'yi bir üst lige taşıyacağız diyorsak hepimize iş düşüyor."

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim