• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çin-ABD Enerji İş birliği Forumu Açıldı

Çin-ABD Enerji İş birliği Forumu Açıldı
Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden 180'den fazla yetkili, uzman ve temsilci, Çin’in Hunan eyaletinin başkenti Changsha'da, sürdürülebilir enerji alanında işbirliği olanaklarını keşfetmek için bir araya geldi.

Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden 180'den fazla yetkili, uzman ve temsilci, Çin’in Hunan eyaletinin başkenti Changsha'da, sürdürülebilir enerji alanında işbirliği olanaklarını keşfetmek için bir araya geldi.

"Su, Hava ve Toprak İle İlgili Küresel Kaygılar Altında Kaçak Gaz Emisyonunun Geri Dönüşümü" temalı Üçüncü Çin-ABD Enerji ve Çevre Forumunda, katılımcılar hava kirliliği, sünger kent inşaatı ve arıtma sistemleri gibi kentsel ve çevre sorunları için olası çözümleri tartıştılar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Gaz Yeniliği ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Devinder Mahajan, “Sera gazlarında en büyük emisyonu gerçekleştiren iki ülke olan Çin ve Amerika Birleşik Devletleri, enerji tasarrufu konusunda ortak hedef ve güçlükleri paylaştılar, bunun yanında iki ülke  birbirlerinin güçlü yanlarından da istifade etmelidir” dedi

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Zhuang Jia “İki ülke, enerji güvenliğini sağlamak ve çevresel zorluklarla baş etmek için aynı görev ve yükümlülükleri taşıyor” dedi ve “bu alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi, her iki ülkedeki ekonomik büyümeyi de arttırmaktadır” diye de ekledi.

Çin ile ABD, 2008'de Washington'da 10 yıllık bir enerji ve çevre işbirliği protokolü imzalamışlardı. Bu protokol, Çin ile ABD'nin enerji güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği alanlarındaki işbirliğini genişletmek için atması gereken adımları ve hedefleri belirliyor. Bu protokolün rehberliğinde, her iki ülkedeki 30'dan fazla üniversite, 2015 yılında Çin-ABD Enerji ve Çevre Yenilik Araştırma Merkezi'ni kurdu. Merkezin Başkanı Chai Xiaoli'ye göre, merkez tarafından geliştirilen birçok teknik başarıyla uygulandı. İki ülke arasında çevresel sorunlara yönelik çözüm önerilerinin paylaşıldığı ve araştırıldığı platformların var olması küresel iklim değişikliği ile mücadelede büyük bir umut ışığı taşıyor.

Bu haber toplam 2893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim