• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Dünya Bankası, petrol ve doğalgaz desteğini çekiyor

Dünya Bankası, petrol ve doğalgaz desteğini çekiyor
Dünya Bankası, iklim değişikliğine karşı 2019 yılından itibaren petrol ve doğalgaz projelerini finanse etmeye son vereceğini açıkladı.

Dünya Bankası, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla 2019 yılından itibaren petrol ve doğalgaz projelerini finanse etmeye son vereceğini duyurdu. 

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Dünya Bankası'nın yanı sıra üç kurumu daha kapsayan Dünya Bankası Grubu, açıklamayı Paris'te düzenlenen İklim Zirvesi'nde yaptı.

Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, "İklim değişikliği her geçen gün dünya için daha acil bir ekonomik, sosyal ve varoluşsal tehdide dönüşüyor" dedi.

Enerji sektörünü etkileyecek değişim

Paris Anlaşması'na taraf olan ülkelerin anlaşmanın taahhütlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak amacıyla alınan karar, gelişmekte olan ülkelerde enerji kaynaklarının aranmasını teşvik eden Dünya Bankası Grubu politikalarında önemli bir değişime işaret ediyor.

Ancak bu kararın, gelişmekte olan ülkelerde petrol ve doğalgaz aramalarının yönetimi konusunda sorunlara yol açabileceğinden endişe ediliyor.

1 milyar dolara yakın finansman

Dünya Bankası'nın bugüne kadar doğalgaz ve petrol aramaları için özel sektöre sağladığı finansman 961 milyon doları buluyor. Dünya Bankası Grubu'nun elindeki toplam 280 milyar dolarlık fonun yüzde 2'si, petrol ve doğalgaz aramaları için ayrılmış durumda.

Dünya Bankası Grubu'nun 2016'da petrol ve doğalgaz çalışmaları için destek verdiği ülkeler arasında Kenya ve Arjantin bulunuyor. Kurum Kenya'daki Afrika Petrol Şirketi'nin petrol aramalarına 50 milyon dolar, Arjantin'de petrol arama çalışması yürüten Pan American enerji şirketine de 120 milyon dolar finansman sağlamıştı.

Öte yandan kurumun, bazı yoksul ülkelerde Paris Anlaşması şartlarına uyması halinde finansmanı sürdürebileceği de açıklandı.

Bu haber toplam 3707 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim