• BIST 9078.43
  • Altın 4022.001
  • Dolar 38.4953
  • Euro 43.6177
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 12 °C

Doğalgaz piyasası sertifika sürelerinde değişiklik yapıldı

Doğalgaz piyasası sertifika sürelerinde değişiklik yapıldı
Doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren şirketlere verilecek sertifikaların vize süreleri, yapım ve hizmet sertifikaları için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikaları için 1 yıl olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Doğalgaz Piyasasında Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, EPDK, doğalgaz piyasasında iç tesisat ve servis hatları ile yapım ve hizmet faaliyetlerini yürüten şirketlere verilecek sertifikaların vize sürelerinin, sertifika yürürlük ve yapılan her yeni vize başlangıç tarihinden itibaren yapım ve hizmet sertifikası için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikası için de 1 yıl olmasını kararlaştırdı.

İlgili mevzuata uygun olarak yapılmadığı tespit edilen vize başvurularındaki eksiklik veya yanlışlıklar, tebliğden itibaren 30 gün içinde giderilmediği takdirde başvuru yapılmamış sayılacak ve başvuru evrakı ile vize bedeli iade edilecek.

Vize yaptırmayan sertifika sahipleri faaliyetlerine vize yaptırıncaya kadar devam edemeyecek, yeni müşterilerle sözleşme yapamayacak ve dağıtım şirketine yeni müracaat dosyası sunamayacak. 

Bu haber toplam 2427 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim