• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

AK-AY Elektrik, Nijerya'ya elektrik sağlayacak

AK-AY Elektrik, Nijerya'ya elektrik sağlayacak
AK-AY Elektrik Genel Müdürü Gülşen, "Proje tamamlandığında Nasarawa eyaletindeki birçok bölge elektriğe kavuşacak ve aynı zamanda halk belirli bir refah seviyesine ulaşacak." dedi.

Türk enerji mühendislik şirketi AK-AY Elektrik'in Genel Müdürü Mürsel Gülşen, Nijerya'nın Nasarawa eyaletindeki acil elektrik ihtiyacını çözmek amacıyla trafo merkezi projesini geliştirdiklerini belirterek, "Proje tamamlandığında Nasarawa eyaletindeki birçok bölge elektriğe kavuşacak ve aynı zamanda halk belirli bir refah seviyesine ulaşacak. Sahadaki inşaat çalışmasına başlandı. Hedefimiz, tesisi yıl sonunda bitirmek." dedi.

Gülşen, elektrik iletim trafo merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Nijerya'da yaklaşık 15 yıldır farklı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu süre zarfında Nijerya hükümeti ile yaklaşık 30 projeyi tamamladıklarını dile getiren Gülşen, söz konusu trafo merkezi projesini 1,5 yıl önce gündeme aldıklarını kaydetti.

Gülşen, bölgenin acil elektrik ihtiyacını çözmek amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini ifade ederek, "Proje tamamlandığında Nasarawa eyaletindeki birçok bölge elektriğe kavuşacak ve aynı zamanda halk belirli bir refah seviyesine ulaşacak. Sahadaki inşaat çalışmasına başlandı. Hedefimiz, tesisi yıl sonunda bitirmek." diye konuştu.

"Halkın hayatında olumlu etkisi olacak"

Nijerya ulusal elektrik şirketi Niger Delta Power Holding Company'nin Yöneticisi Olusola Oyedele de tesisin bölge halkının hayatına olumlu etkisi olacağını söyledi.

Oyedele, proje planlama sürecinde öncelikle derin bir araştırma yaptıklarını ve AK-AY Elektrik'in gerekli yeterliliğe sahip, iyi bir şirket olduğunu gördüklerini belirtti.

Bu haber toplam 2774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim