• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Türkiye'nin güneş enerjisi Panasonic'in odağında

Türkiye'nin güneş enerjisi Panasonic'in odağında
Panasonic Eco Solutions Türkiye İş Geliştirme ve Güneş Enerjisi Sistemleri İş Birimi Satış Sorumlusu Anıl Akci, ”Türkiye ve Hindistan’ı güneş enerjisi alanında odak pazarlar olarak tanımlıyoruz" dedi.

Anahtar priz pazarında faaliyet gösteren ‘VIKO’yu dört yıl önce satın alan Panasonic, Türkiye’de güneş enerjisi alanına odaklandı.

İzmir’de Seiso Enerji ile birlikte düzenledikleri, ‘Güneş Panelleri ve Güneş Enerjisi Santralleri’ seminerinde konuşan Panasonic Eco Solutions Türkiye İş Geliştirme ve Güneş Enerjisi Sistemleri İş Birimi Satış Sorumlusu Anıl Akci, “Japonya’da güneş panelleri pazarında yüzde 20’nin üzerinde pazar payıyla, birinci sıradayız.Türkiye, gelişmekte olan pazarlar arasında bizim için en önemli yere sahip iki pazardan biri. Türkiye ve Hindistan’ı güneş enerjisi alanında odak pazarlar olarak tanımlıyoruz. Türkiye’nin enerji politikaları ve pazarın durumu bize bu pazara girmek için yeterli motivasyonu sağladı. Bu nedenle gelecek planlamamızı ‘Out of Japan’ yani Japonya dışı pazarlar üzerine kurduk” dedi.

Türkiye’de HIT teknolojisine sahip güneş panellerinin satışına 2015 yılında başladıklarını aktaran Akci, “Ürettğimiz akıllı ev sistemleri, sayaç ve uzaktan okuma sistemleri tarafında Türkiye’de üretim ve satışını yaptığımız ürünler var. Konut çatı pazarı, Türkiye’de yeni yeni gelişmesini beklediğimiz bir pazar. Panasonic’in mevcut ürünlerini Türkiye’ye adapte etme, var olanların yanına Türkiye'den ürün ekleme konusunda yürüttüğümüz pek çok proje var. LED aydınlatma ürünlerimizin satışına da başlayacağız” diye konuştu. Akci, “Şu anda lisanssız güneş enerjisi üretiminde Türkiye’nin 2.5 GW’ın üzerinde kurulu gücü var. Ancak 85 GW bir enerji ihtiyacı var. Enerji tüketimi arttıkça 85 GW’da içindeki yenilenebilir enerjiden sağlanan payı da artırmamız gerekiyor” dedi.

"Türkiye, Afrika ve çevre ülkelere hitap edebilir"

Panasonic Eco Solutions Türkiye İş Geliştirme ve Güneş Enerjisi Sistemleri İş Birimi Satış Sorumlusu Anıl Akci, Türkiye’nin Almanya’dan daha fazla güneş alan bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye, günde ortalama 7.2 saat, yılda ise 2.650 saat güneş alıyor. İzmir de Türkiye’de yıl içinde en fazla güneş alan illerin başında geliyor. Türkiye’de yatırımların İzmir’den Van’a doğru bir çizgi çekersek, bu hattın altında kalan kısımlarda yoğunlaştığı görülüyor. Özellikle MEDAŞ, KCETAŞ, AKDENİZ EDAŞ ve TOROSLAR EDAŞ bölgeleri en popüler olan alanlar. Güneşli gün sayısı ve stratejik coğrafi konumu ile Afrika ve çevre ülkelere hitap edebilecek bir ülke konumunda" dedi.

Kaynak: Kezban KARABOĞA / DÜNYA

Bu haber toplam 2578 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim