• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

'Petrokimya tesisi dışa bağımlılığı azaltacak'

'Petrokimya tesisi dışa bağımlılığı azaltacak'
Rönesans Endüstri Genel Müdürü Toroğlu, "(Cezayir ile petrokimya yatırımı) Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde kurulacak polipropilen petrokimya tesisi, Türkiye'nin 550 milyon dolarlık kaynağının dışa akmasını önleyecek." dedi.

Rönesans Endüstri Genel Müdürü Nuri Celal Toroğlu, Cezayir ile Adana Yumurtalık'ta petrokimya tesisi kurulması için 1 milyar dolarlık anlaşma imzalanmasını değerlendirirken, "Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde kurulacak polipropilen petrokimya tesisi, Türkiye'nin 550 milyon dolarlık kaynağının dışa akmasını önleyecek." dedi.

Toroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda açıkladığı petrokimya tesisi yatırımının, Türkiye'nin bu alanda dışa bağımlılığını yüzde 25 azaltmak için yapılmış büyük ve anlamlı bir yatırım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, ağırlıklı olarak halı, ambalaj malzemeleri ve mobilyada kullanılan polipropilen ithalatının tutarının yıllık 2,2 milyar dolar olduğuna işaret eden Toroğlu, tesisin Türkiye'nin yaklaşık 550 milyon dolarlık kaynağının dışa akmasını önleyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Cezayir'in milli enerji şirketi SONATRACH ile ülkemizin önde gelen firmalarından olan Rönesans ve Bayegan arasında Adana'da Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldı. Yılda 450 bin ton polipropilen üretecek bu tesisin ham maddesi elbette Cezayir'den tedarik edilecek. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle ülkemizdeki cari açık noktasında da ciddi sıkıntıyı aşmış olacağız. Dışa bağımlılığı da yüzde 25 oranında azaltmış olacağız." ifadesini kullanmıştı.

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim