• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mısır, 2.8 milyar dolarlık güneş parkı kuruyor

Mısır, 2.8 milyar dolarlık güneş parkı kuruyor
Mısır'dan dev yenilenebilir enerji hamlesi geldi. Ülkenin ticaret ve turizm açısından hareketli şehri Asvan, güneş enerjisi yatırım stratejisinin kalbi oluyor. Kavurucu sıcağıyla bilinen kentte maliyeti 2.8 milyar doları bulacak güneş enerjisi parkı kurul

Mısır'ın turistik cazibe merkezi Asvan, ülkenin güneş enerjisi yatırım üssü oluyor. En son yağışı 2006’da gören dünyanın en kurak şehirlerden biri Asvan güneş enerjisi açısından ideal bir konumda. Durum böyle olunca Kahire yönetimi güneş enerjisinden 1.8 gigawatt elektrik üretmek için Asvan’ı üs olarak seçti.

Asvan’da açılışı gerçekleştirilen 64 megawatt'lık Benban Solar Parkı Mısır hükümetinin inşaa etmeyi hedeflediği 32 üniteden sadece biri. Proje, tüm santrallerle birlikte, gelecek yıl 2.8 milyar dolarlık bir maliyetle tamamlanacak. Ib Vogt İcra Kurulu Başkanı Anton Milner, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Alman Ib Vogt GmbH ve Mısırlı Infinity Solar Systems şirketleri tarafından geliştirilen tesisin, aralıkta ulusal şebekeye enerji dağıtmaya başlayacağını söyledi. Arap dünyasının nüfusu en yoğun ülkesi olan Mısır, 2022 yılına kadar yenilenebilir enerjiden yüzde 20 oranında elektrik üreterek, çevre kirliliğine yol açan ve pahalı fosil yakıtlara bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. 64 megawatt'lık tesis, hükümetin güneydoğudaki Asvan eyaletindeki Benban Solar parkında inşaa etmeyi hedeflediği 32 üniteden biri.

Proje, tüm santrallerle birlikte, gelecek yıl 2.8 milyar dolarlık bir maliyetle tamamlanacak. Ib Vogt'un Proje Müdürü Amine el-Edghiri, “Bu tesiste, panellerin gün boyunca güneş pozisyonuna doğru hareket etmesini sağlayan 200 bin güneş paneli ve 780 güneş takipçisi var” dedi.

Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesi 4 bin megawatt

Mısır gerek duyduğu elektriğin yüzde 90'ından fazlasını petrol ve doğalgazdan üretiyor. Türkiye’nin güneş enerjisinden kurulu kapasitesi yaklaşık 4 bin megawatt. Mevcut kapasitenin önümüzdeki 2 yıl içerisinde 5 bin megawattı aşması bekleniyor.

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim