• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Virgin Galactic süpersonik test uçuşu gerçekleştirdi

Virgin Galactic süpersonik test uçuşu gerçekleştirdi
Uzay Turizmini hayata geçirmek için yaptığı yatırımlar ile adını duyuran Virgin Galactic, bu alanda önemli bir adım attı. Şirket 2014 yılındaki kazadan sonra ilk defa süpersonik test uçuşu gerçekleştirdi.

Ünlü milyarder Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Galactic şirketi, uzaya turist gönderebilmek adına önemli bir adım attı. Şirket 2014'teki ölümlü kazadan sonra ilk defa aynı testi gerçekleştirdi. Test uçuşu bu sefer başarı ile sonuçlandı.

Virgin Galactic'in uzaya göndermeyi planladığı ilk yolcu mekiği, 2014 yılında deneme kalkışı sırasında yere çakılmıştı. Kazada pilot hayatını kaybetmiş, bu kazanın ardından test uçuşlarına ara verme kararı alan Virgin Galactic, daha sonra Federal Havacılık Kurulu'ndan (FAA) işletme lisansı almıştı.

Bir süredir uzay turizm adına önemli yatırımlar yapan Virgin Galactic, uzun vadede 250 bin dolar karşılığında temel eğitimden geçen kişileri uzaya götürmeye hazırlanıyor. 6 kişilik yolcu kapasitesi olan gemiyle yolculuk etmek için şimdiden kaydını yaptıran 700 kişi bulunuyor.

İş dünyasının en yaratıcı işadamlarından biri olan, 'Virgin Group' un sahibi İngiliz Richard Bransonın başarı hikayesi şöyle:

Kimilerinin 'Çılgın İşadamı', kimilerinin muhteşem pazarlamacı olarak nitelendirdiği Branson, 16 yaşında bir dergi çıkarmak isteyerek başladığı iş hayatında, küresel anlamda oldukça büyük bir güce dönüşen Virgin Şirketler Grubu ile rüyasını gerçekleştirdiği bir hikayeye sahip.

Plak şirketi, radyo, havayolu, içecek, sinema, gelinlik, kozmetik, kitapevi, banka, gaz ve elektrik, otomobil, elektronik gibi sektörlerde yer alan Branson, dünya çapında birçok ülkede Virgin markasıyla faaliyet gösteriyor.

Maceracı kişiliği ve sıradışı fikirleriyle tanınan Branson, son olarak Felix Baumgartner'ın kırdığı rekoru kendi ekibiyle geliştirmek istediğini söylemişti.

Branson'ın sahibi olduğu ve uzay turizmi için kurduğu Virgin Galactic şirketi, yörünge altı uçuşlar için 200 bin dolarlık bir ücret istiyor. Şirket, 2013 sonu itibariyle uçuşlara başlamayı umuyor.

Virgin Galactic'e ait ilk 'özel mülkiyetli' uzay gemisi SpaceShipTwo, taşıyıcı uçağa bağlı olmadan ilk solo uçuşunu yaptı. Ünlü uçak tasarımcısı Burt Rutan tarafından yapılan SpaceShipTwo'nun uzaya yapacağı turistik gezilerin biletleri 200 bin dolar olacak.

Virgin Galactic'e göre, yüzlerce müşteri, şimdiden uzaya seyahat etmek için toplam milyonlarca dolar depozito ödedi. İlginç kişiliğiyle tanınan Branson, yolcularının hepsiyle bir kadeh içki içemeyeceğini bildiği için bu isteğini gerçeğe dönüştürmenin farklı bir yolunu buldu.

Tasarımcılarla anlaşan Branson yüzünün farklı versiyonlarını içeren buz serisiyle yolcularının içkilerine ortak oldu. Uçuşlar sırasında servis edilen buzların tasarlanması 6 hafta sürdü.

MEDYA ŞİRKETİNİ SATTI

Branson'ın yayın grubu Virgin Media ise, ABD'li milyarder John Malone'un sahibi olduğu Liberty Global'a satıldı. ABD’li şirketin Virgin Media için 15.7 milyar dolar ödeyeceği ifade edildi.

Virgin Media’nın borçlarıyla birlikte bu meblağın 23 milyar doları aşması bekleniyor. Sadece ticarete değil, sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Branson, küresel ısınmanın ciddiyetinin farkına varan Branson kendi havayolu şirketinde önlemler alıyor.

Üstelik Branson, küresel ısınmayı artıran gazların yok edilmesini sağlayacak bir çözüm bulan kişiye de 25 milyon dolarlık ödül vaat etmişti.

Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim