• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bruce Dickinson, THY’ye rakip oldu

Bruce Dickinson, THY’ye rakip oldu
Ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson’ın geçtiğimiz günlerde yönetimini devraldığı Cibuti Havayolları, Afrika çapında hava kargo hizmeti verecek şekilde yeniden yapılanıyor.

2002 yılında iflas eden Air Cibuti’nin dönüşü, ülkenin önemli bir lojistik merkezi olma hedefinin parçası olarak kabul ediliyor.

Ülkede dört yeni liman, iki havaalanı ve gelecek yılın ortasına kadar kısmen açılacak 3,5 milyar dolarlık serbest ticaret bölgesi inşa ediliyor.

Eritre, Somali ve Etiyopya arasında yer alan Cibuti Kızıldeniz ve Hint Okyanusu arasında stratejik bir konumda bulunuyor.

Havayolunun stratejik planlama direktörü Dawit Michael Gebre-Ab,Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen Afrika Japonya iş forumunda kargo taşımacılığının en büyük hedefleri haline geldiğini belirtti.

Şirket Aralık ayı sonuna kadar bin ton yük taşımayı hedefliyor. Bu yıl Sudan, Uganda, Nijerya, Gana ve Orta Afrika’daki ülkelere hizmet vermeye başlayacak havayolu bilgisayar parçaları ve elektronik eşyalar gibi yüksek değerli malların taşınmasında uzmanlaşmayı hedefliyor.

Havayolları, Cibuti hükümetinin Iron Maiden solisti Bruce Dickinson tarafından kurulan Galler merkezli Cardiff Havacılık ile bir yönetim anlaşması imzalamasının ardından atağa geçti.

Kendisi de pilot olan Dickinson, Haziran ayında BBC’ye verdiği mülakatta amacının Cibuti Havayolları’nın ülkeyi mümkün olan en iyi şekilde temsil etmesini sağlamak olduğunu söylemişti.

Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası yanında Çin ve diğer yabancı firmalar da dahil olmak üzere küresel kredi verenler, ülkenin altyapı gelişimine yardımcı oluyor.

Cibuti Havayolları, Türk Hava Yolları ve Emirates gibi uluslararası taşıyıcıların da hizmetlerini genişlettiği bölgede hizmet vermeye başlayan şirketlerden biri olacak.

Gebre-Ab büyük Ortadoğu taşıyıcılarının Cibuti Havayolları’nın önemli rakipleri arasında olacağını söyledi.

Bu haber toplam 3117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim