• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ordu-Giresun'dan Almanya ve Avusturya uçuşları başlayacak

Ordu-Giresun'dan Almanya ve Avusturya uçuşları başlayacak
Ordu-Giresun Havalimanı trendi en hızlı yükselen havalimanı. Önümüzdeki aylarda KKTC’nin yanı sıra Almanya ve Avusturya uçuşları başlayacak.

KKTC Ercan Havaalanı ile Ordu-Giresun Havalimanı arasında ilk uçuşların başlamasıyla birlikte Ordu’ya gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yıılmaz’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, KKTC’li Bakan Ataoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı Büyükşehir Belediyesi önünde karşıladı.

Konuklara Ordu ile ilgili teknik bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turizm kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini, özellikle Ordu-Giresun Havalimanının açılışıyla birlikte bu konuda hızlı bir tırmanışa geçtiklerini belirtti. İç seferlerin artması ve önümüzdeki aylarda KKTC’nin yanı sıra Almanya ve Avusturya uçuşlarının başlamasıyla birlikte turizm alanında önemli bir merhale atlamış olacaklarını belirten Yılmaz, Ordu’da hem nüfus hem de turizm konusunda yüksek bir potansiyel bulunduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yayman: “Yeni dönemde turizmin çeşidi artacak”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da, artık Türkiye’nin deniz, kum, güneş parantezinden çıkıp özellikle yayla ve kültür turizminin geliştirilmesi konusunda yeni bir atılım içerisinde olduklarını belirtti. Yayman, “Yeni dönemde Türkiye’de pazar çeşitliliğini arttırmak için bir çalışma içerisindeyiz. Ordu bizim önemli destinasyon alanlarımızdan birisi. KKTC ile Türkiye arasında sadece bir duygudaşlık yok. Bir kaderdaşlık var, bir tarihdaşlık var. Bu aidiyetlerin geliştirilmesi bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

Fikri Ataoğlu: “KKTC ve Karadeniz’de turizm artacak”

KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da, Ordu ile KKTC uçuşlarının başlamasıyla iki bölgenin turizm açısından önemli bir ivme kazanacağını belirtti. Ataoğlu, “Ordu-Giresun uçuşlarıyla Karadenizlilerin KKTC’ye gelip oradaki güzellikleri yaşamasını sağlayacağız. Sadece deniz kum güneş değil dağcılık, yürüyüş, spor ve sağlık turizmi açısından da bunu sağlayacağız. Bunun iki tarafa da büyük etkisi olacaktır. İki ülke olarak böylelikle büyümeyi aynı şekilde yakalamış olacağız. Bu uçuşların haftada 3 kez gerçekleştiği zaman aynı şekilde KKTC’deki vatandaşlarımızın Giresun’a, Ordu’ya, Trabzon’a aynı şekilde buradaki vatandaşlarımızın da KKTC’yi görmesi turizm oranını hayli arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim