• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İGA havacılık yöneticilerini ağırladı

İGA havacılık yöneticilerini ağırladı
İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki gelişmeleri aktarmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İGA, IATA ve AOC üyesi havayolu ve havayollarına hizmet veren şirketlerin yöneticilerini ağırladı

Türkiye’nin havacılık sektöründeki yükselişini ivmelendirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletmesini 25 yıllığına üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. IATA ve AOC üyesi havayolu ve havayollarına hizmet veren şirketlerin 150’ye yakın temsilcisi ile İstanbul’da ilk kez bir araya geldi.

“Dünya’nın Yeni Havacılık Merkezi’ne Hoş geldiniz” konseptli buluşmada konuşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin; “İGA olarak, İstanbul’un kuzeyine sadece yeni bir havalimanı inşa etmiyoruz. Gelecekte havacılık sektörünün dengelerini, aksını değiştirecek bir yatırıma imza attığımızı düşünüyoruz. ACI’ın (Airports Council International) Eylül 2016’da açıkladığı verilere göre 2033 yılında bizim de içinde bulunduğumuz Avrupa bölgesi, uluslararası hava trafiğinde en büyük dilime sahip olacak. İstanbul ise 2033’te günlük 50 bin kapasiteli uzun menzilli uçuşun kalkış-varış noktası haline gelecek.” dedi.

Konuşmasında yolcu deneyiminin dijitalleştiğine değinen Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Kişiselleştirme, uçuş düzeni, hızlı çözüm geliştirme, güvenilirlik ve tesisin sunduğu olanaklar yolcu beklentisini oluşturuyor. Artık bu beklentinin ötesine geçen bir müşteri deneyimi, havalimanlarının tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. Robotlar, yapay zeka, yüz tanıma ya da diğer kişisel bilgilerle işlem yapılabilecek makinelerin, check-in ya da bagaj teslim noktalarında kullanımı diğer havalimanlarında olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı’nda da kullanılabilecek.”

Metrekare fiyatları belirlenecek!

46 farklı şirketten yaklaşık 150 katılımcının yer aldığı toplantıda, İstanbul Yeni Havalimanı’nın işletme ve inşaat aşamalarına ilişkin en güncel veriler, havayolu ve havayollarına hizmet veren şirketlerin temsilcileri ile paylaşıldı. Şirketlerin beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamaya yönelik olarak toplantı sonunda katılımcılara oluşturulan talep formu hakkında bilgi verilirken, ayrıca havalimanındaki kiralamalara dönük fiyat listesinin de bu hafta tamamlanmadan açıklanacağı belirtildi.

Toplantının ardından tüm şirket temsilcileri, İstanbul Yeni Havalimanı şantiye sahasını ziyaret ederek inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bu haber toplam 2396 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim