• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ordu- Giresun Havalimanı 1 milyon turist hedefliyor

Ordu- Giresun Havalimanı 1 milyon turist hedefliyor
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun, 1 milyon turist hedefine 2018 yılında ulaşacağını belirtti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun, 1 milyon turist hedefine 2018 yılında ulaşacağını belirterek, yürütülen tanıtım çalışmalarının yanında, Ordu-Giresun Havalimanının Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine sağlanacak 6 bin dolarlık destek kapsamına alınmasının Ordu'ya gelecek turist sayısının artmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine sağlanacak 6 bin dolarlık desteğin Ordu-Giresun Havalimanını da kapsadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığınca çıkarılan, ülkemize turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek sağlanması hakkında kararın uygulama usul ve esaslarına dair tebliğ, 15 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu tebliğe göre, Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine sağlanacak 6 bin dolarlık destek kapsamına Ordu-Giresun Havalimanı da dahil edilmiştir. Bundan dolayı son derece mutlu olduk. Zira, Ordu şehri olarak bizim, 1 milyon turist hedefimiz var. Bu hedefimize ulaşabilmek için yoğun bir tanıtım faaliyeti yürütüyoruz. Bunun neticesinde de ilimizi ziyaret eden turist sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte özellikle Arap ve Körfez ülkelerinden ilimize çok sayıda charter seferleri gerçekleşecektir" dedi.

Yeni düzenlemeyle, Türkiye'nin daha güneyinde tatil yapmayı tercih eden Rus turistin yanı sıra Karadeniz'e ilgi duyan Körfez ülkeleri turistleri ile İranlı turistlere yönelik önemli teşvikler sağlandığını ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Teşvik kapsamında özellikle Rus ve Avrupalı turistin tercih ettiği bölgelere ek olarak Körfez turistinin son yollarda en çok tercih ettiği yerlerden olan Karadeniz kıyıları da eklenmiş oldu. Turizmde geçtiğimiz 2 yılda rekor artışlar yakalayan Ordu, 1 milyon hedefine ulaşmak istiyor. 2015 yılında yüzde 42, 2016 yılında yüzde 25 artış oranı yakalayan Ordu'da, 1 milyon turist hedefine ulaşacağız" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, "Yaptığımız tanıtımlar sayesinde yeşili, mavisi, bozulmamış coğrafyası ile Karadeniz'in özeti konumunda olan Ordu yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi haline geldi. Havalimanımızın teşvik kapsamına alınması ile birlikte turizm potansiyeli yüksek olan ilimizde ciddi manada bir hareketlilik yaşanacaktır. Ordu-Giresun Havalimanı deniz üzerine kurulu ve Türkiye'nin en prestijli havalimanı olma özelliğini taşıyor. Bu da bizim için büyük bir şans. Turistlerin büyük bölümünü yerli vatandaşlarımız oluşturuyor. 50 bine yakını ise Arap turistlerden oluşuyor. Turizmin gelişmesiyle birlikte yatırım ve istihdamın artacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim