• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ordu-Giresun'da yurt dışı uçuşları başlıyor

Ordu-Giresun'da yurt dışı uçuşları başlıyor
Ordu-Giresun Havalimanı’ndan doğrudan Almanya’ya karşılıklı uçuşların Haziran ayında başlayacağı belirtildi. Üç noktaya başlayacak uçuşlar, Dusseldorf, Frankfurt ve Stuttgart’a yapılacak.

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan doğrudan Almanya’ya karşılıklı uçuşların Haziran ayında başlayacağı belirtildi. Üç noktaya başlayacak uçuşlar, Dusseldorf, Frankfurt ve Stuttgart’a yapılacak.

Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan ziyaretinin ardından Almanya’ya uçuşlar hakkında bilgi verdi. Karanediniz’in, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarını bünyesinde barındırdığını belirten Uzuner, şöyle konuştu: “Bu bağlamda Giresun ilimizde gerek adası, gerek yaylaları gerekse elit ve nezih şehir yaşamıyla hem Avrupa’daki gurbetçilerimizin hem de Almanya’da yaşayan Alman vatandaşlarının yoğun bir teveccüh ile karşılaşacağını şimdiden görmekteyiz. Haziran ayından itibaren Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Almanya’nın Düsseldorf, Frankfurt ve Stuttgart kentine uçuşlar başlayacak.”

KIŞ TURİZMİNDE RAKİP OLACAK

“Avrupa’dan Türkiye’ye gelen her bir turist yaklaşık 4 bin TL harcıyor. Harcamaları olumlu ve yüksek tutmak şehrimizdeki esnafların güler yüzlü ve bizim bu yapılan seferleri olumlu değerlendirmemiz, kendimizi iyi tanıtmamızla ilgili. Önümüzdeki günlerde Almanya’daki Türk derneklerini de ziyaret ederek bu uçuşları desteklemeleri ve bir Karadeniz tatili oradaki vatandaşlarımıza önermeleri konusunda gerekli adımları atacağız. Avrupa’da kış turizmi için tatil yapmak çok pahalı fakat Karadeniz bölgesinde sahilde kışın 8-10 derece sıcaklık ortalamaları varken, hemen bir saatlik mesafede yaylalara çıkıldığında bir çam ormanı ve kar manzarası görmek mümkün. Bölgeyi bütüncül olarak düşündüğümüzde Gümüşhane’ye bağlı Zigana’daki kayak merkezi Ordu Boztepe de tamamlanmak üzere olan kayak merkezi, Giresun ilimiz Kümbet Yaylası’nda 2018 yılında yapımına başlanacak olan kayak merkezi Avrupa kış sporları turizmine ciddi manada bir rakip olacak.”

KARADENİZ, HER KESİN HAYALİ

“Yaptığımız araştırmalarda tıpkı Türkiye’de olduğu gibi, Avrupa’da yaşayan her Türk vatandaşının hayalinin Karadeniz’i görmek olduğu sonucu ortaya çıktı. Sun Ekspres ile ortaklaşa yapacağımız tanıtım çalışmaları ile birlikte hem kış hem yaz aylarında Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimize öncelikli olmak üzere Avrupa vatandaşlarına da Karadeniz’in nimetlerini ve güzelliklerini göstermek için ciddi bir pazar politikası uygulayacağız.”

Bu haber toplam 3194 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim