• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Atlasglobal, tablet yasağını Belgrad aktarmalı aşacak

Atlasglobal, tablet yasağını Belgrad aktarmalı aşacak
Avrupa’da yaptığı anlaşmalarla büyüyen Atlasglobal, gözünü ABD'ye dikti. Air Serbia ile Belgrad uçuşlarına başlayan şirket, İstanbul’dan, Belgrad aktarmalı ABD uçuşu ile elektronik yasağını da Belgrad’dan delmeye hazırlanıyor.

Uluslararası arenadaki büyümesini sürdüren Atlasglobal, son olarak Air Serbia ile imzaladığı anlaşmayla 15 Mart’ta Belgrad uçuşlarına başladı. Şirket, Belgrad aktarmalı ABD uçuşuna hazırlanıyor. İstanbul kalkışlı uçuşların yarı fiyatına uçmaya hazırlanan şirket, Amerika’nın uçak kabinlerinde getirdiği elektronik eşya yasağını da Belgrad'tan delmeyi planlıyor. Anlaşmalarda aksilik olmazsa uçuşların 2017 yazında başlaması planlanıyor.

Ortak uçuş için ABD’ye izin başvurularını yaptıklarını anlatan Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın, “Bu süreçler zaman alıyor. Biz başvuruyu yaptık. İzinleri alabilirsek altyapıyı oluşturacağız. Amerika’nın uçak kabinlerinde getirdiği elektronik eşya yasağı sürecinin nasıl işleyeceği konusunda henüz bir fikir sahibi değiliz. Öncelikli hedefimiz ABD tarafından bağlantılı uçuş izinleri alabilmek. Yasak sadece İstanbul için geçerli, biz Belgrad’dan delebiliriz de bu bir avantaj olur” diye konuştu.

Transit yolcularda daha fazla büyümek istediklerini söyleyen Özalçın, “İstanbul’dan Belgrad uçuşu, 1 buçuk saat gibi çok kısa bir süre. Belgrad’a haftanın her günü karşılıklı olarak uçuş gerçekleştiriyoruz. Bilet fiyatları da İstanbul kalkışlı Amerika uçuşlarının yarı fiyatına olabilir”dedi.

Atlasglobal, transit yolcu sayısını da yüzde 177 artırdıklarını kaydeden, 2016’da yüzde 17 transit taşıdıklarını belirtti. Atlasglobal olarak 35 ülkede Air France ile yaptıkları anlaşma dahil 58 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini kaydeden Özalçın, yılsonunda kadar 17 uçuş noktası ekleyeceklerini ve 75 uçuş noktasına çıkacaklarını belirtti. Avrupa’da anlaşmalarla ilerlemeyi düşündüklerini söyleyen Özalçın, birkaç havayolu ile daha görüştüklerini söyledi. Yurtdışındaki büyümemize özellikle Rusya ve BDT bölgesinde hız kesmeden ettiklerini kaydeden Özalçın, “Air France ile yaptığımız anlaşmayla Paris uçuşlarımızı günde 3 sefere çıkardık ve 11 yeni uçuş noktasını rotamıza ekledik” diye konuştu.

19 Haziran’da ise Saraybosna‘ya ilk uçuşu gerçekleştireceklerini dile getiren Özalçın, “2017 yılında Atlasglobal’in bir yandan organik büyümesini sektör ortalamasının üzerinde devam ettirmeye, diğer yandan da işbirlikleri ile destinasyon sayımızı global anlamda genişletmeye odaklanacağız” dedi. Ayrıca uçak içi eğlence sistemi yatırımları yaptıklarını belirten Özyalçın, WİFİ hizmetinin yakında başlayacağını söyledi.

Toplam kapasitesini, bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artıran Atlasglobal, uçakların doluluk oranında geçen yılın ilk 3 ayına oranla yüzde 7 artış kaydederek, yüzde 73’e çıkardı. Atlasglobal, dış hat seferlerinde ise doluluk oranını geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artışla yüzde 57’den yüzde 66'ya yükseltirken, iç hat seferlerinin doluluk oranı da yüzde 2 artışla, yüzde 80’den yüzde 82’ye yükseldi. Bu yılın ilk 3 ayında toplam yolcu sayısını yüzde 46 oranında artış kaydeden şirket, transit yolcu sayısını da yüzde 177 artırdı. Şirket, toplam bilet satışından elde edilen gelirlerinde yüzde 29 büyürken, yurtdışı bilet satışından elde edilen gelirini yüzde 46, yurt içi bilet satışından elde edilen gelirini ise yüzde 19 artırdı.

Türkiye ile Sırbistan arasındaki ticaret hacmi 800 milyon dolar

Sırbistan Büyükelçisi Dr. Tanju Bilgiç, Türkiye ile Sırbistan arasında 800 milyon dolarlık ticaret hacmi olduğunu belirterek, bu yıl oranı 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bilgiç, “Burada Türk tekstil sektörünün güçlü bir yatırımı var. Yeni yatırım planları için de geçen hafta tekstilcilerle görüştük. Türk iş adamları burada yaklaşık 20 bin kişiyi istihdam edecek yatırım planlıyor” dedi.

Artan ulaşım imkânlarının iki ülke arasındaki ticaret hacmini de artırdığına dikkat çeken Bilgiç, Atlasglobal'in Belgrad uçuşlarını çok önemli bulduklarını kaydetti. Bu uçuşların ki ülke arasındaki turizme de pozitif yansıyacağını anlatan Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sırbistan’dan 2015’te 200 bine yakın turist aldık. Geçen yıl yüzde 60’a yakın bir kaybımız oldu. Bu yıl ise rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Sırpların zaten Türkiye’ye karşı bir sempatisi var. Buradaki turizmcilerden edindiğim bilgilere göre erken rezervasyonda 2015 rakamları yakalanmış. Bu yıl 200 bini geçmeyi hedefliyoruz.”

Türkiye ile bağlantımızı Atlasglobal ile sürdüreceğiz

Atlasglobal ile yaptıkları ortak uçuş anlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Air Serbia CEO’su Dane Kondic ise “Türkiye ile olan bağlantımızı Atlasglobal ile sürdüreceğiz. Atlasglobal ortak uçuş anlaşmamız bulunan partnerlerimiz arasında önemli bir yere sahip olacak. Air Serbia olarak 127 uçuş noktamızla yolcularımıza yeni destinasyonlar eklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim