• BIST 9562.51
  • Altın 2488.43
  • Dolar 32.4935
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Emirates, ABD uçuşlarını azaltıyor

Emirates, ABD uçuşlarını azaltıyor
Emirates Havayolları, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden bu yana uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle 'talep azaldığı için', ABD'ye uçuşlarını büyük ölçüde azalttı.

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates Havayolları, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden bu yana uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle 'talep azaldığı için', ABD'ye uçuşlarını büyük ölçüde azalttı.

Ortadoğu'nun en büyük, dünyanın ise yolcuların kat ettiği kilometre bazında en büyük 4. havayolu şirketi olan Emirates Havayolları, Dubai'den ABD'nin Los Angeles, Boston, Orlando, Seattle ve Fort Lauderdale şehirlerine gerçekleştirilen uçuşlarını gelecek aydan itibaren azaltacaklarını açıkladı.

BAZI ŞEHİRLERE SEFERLER, HAFTADA 5'E DÜŞÜRÜLECEK

Buna göre, günde 2 sefer olan Boston uçuşları 2 Haziran'da günde 1 sefere, günde 2 sefer olan Los Angeles uçuşları 1 Haziran'dan itibaren günde 1 sefere, günde 2 sefer olan Seattle uçuşları, 1 Haziran'dan itibaren 1 sefere, günde 1 sefer olan Fort Lauderdale uçuşları 1 Mayıs'tan itibaren haftada 5 sefere, günde 2 sefer olan Orlando uçuşları ise 23 Mayıs'tan itibaren haftada 5 sefere düşürülecek.

'TALEBİN DÜŞMESİNDEN DOLAYI ALINAN, TİCARİ BİR KARAR'

Havayolu şirketinin sözcüsü gelecek ay yürürlüğe girecek olan karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, ABD'ye seyahat taleplerinin düşmesinden dolayı alınan ticari bir karar. ABD hükümetinin vize kısıtlamaları, arttırılan güvenlik önlemleri, kabinlerde elektronik cihaz yasağı gibi kararları, müşterilerimizin ABD'ye seyahat etmekteki ilgi ve talebi üzerinde büyük etki oluşturdu" dedi.

ABD'nin 25 Mart 2017'den itibaren yürürlüğe koyduğu, 'ABD'ye seyahat eden uçakların kabinlerine elektronik cihazların alınmaması' yönündeki karar, 8 ülkedeki 10 havalimanını kapsıyor. Yasak Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak. İngiltere'nin yasağı ise Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan yapılacak tüm seferlerde uygulanıyor.

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim