• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Sunexpress 11 yeni destinasyon açacak

Sunexpress 11 yeni destinasyon açacak
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in Haziran ayından itibaren Türkiye’de, Antalya, Ankara, Adana, Elazığ, Kayseri, Ordu/Giresun’dan Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in Haziran ayından itibaren Türkiye’de, Antalya, Ankara, Adana, Elazığ, Kayseri, Ordu/Giresun’dan Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak. SunExpress, bu yeni hatların yanı sıra, yaz sezonu için İzmir’den Londra, Brüksel, Oslo, Frankfurt Hahn ve Münster de dahil olmak üzere, Türkiye’deki 7 şehirden Avrupa’da 15 noktaya uçuşlarını tekrar başlatacak. SunExpress bu yeni uçuşlarıyla beraber, Türkiye’den Avrupa’ya gerçekleştirdiği haftalık uçuş sayısını geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 477’ye çıkarmış olacak.

 
SunExpress Türk turizminin kalbi Antalya’dan bir diğer yeni uçuş noktası ise Fransa’da Lyon olacak. Lyon’a ilk uçuşunu 10 Temmuz’da gerçekleştirecek. SunExpress’in yeni uçuş başlatacağı bir diğer kent ise başkent Ankara olacak. Ankara’dan mevcut Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanover ve Stuttgart uçuşlarının yanı sıra, SunExpress’in Ankara’dan yeni uçuş noktaları ise Brüksel ve Viyana olacak. SunExpress ilk uçuşunu 30 Haziran’da gerçekleştireceği Ankara’dan Viyana’ya haftada 2 uçuş gerçekleştirecek,  yine aynı şekilde haftada 2 uçuş gerçekleştireceği Brüksel’e ise ilk uçuşunu 23 Haziran’da başlatacak. 
 
SunExpress’in Türkiye ile Avrupa arasında bir hava köprüsü olduğunu belirten SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, SunExpress’in tarifeli seferlerle Türkiye ile Avrupa atasında en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi olduğunu söyledi. “Bu yeni uçuşlarımızla ve evimiz olan Türkiye pazarında olan kapasite artırımımızla Türk turizminin en güçlü oyuncu olduğumuzu bir kez daha gösterdik.  Türkiye ile Avrupa arasında gerçekleştirdiğimiz uçuş sayısını geçen yıla göre yüzde %18 artırarak toplam haftalık 463 uçuşa çıkardık. Türkiye’nin 12 kentinden Avrupa’da toplam 46 kente haftalık 477 uçuş gerçekleştiriyoruz.”
Bischof, “Antalya’dan yeni uçuş noktamız Lyon olacak. Ayrıca Antalya- Stockholm uçuşlarını da 15 Haziran’da tekrar başlatıyoruz. Bu yeni destinasyonla beraber, Antalya’yı hem iç hatlarda hem dış hatlarda tarifeli seferler beraber en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak, Antalya’dan dış hatlarda 36, iç hatlarda 10 olmak üzere, toplam 46 noktaya haftada 341 uçuş gerçekleştireceğiz. Önemli pazarlarımızdan biri olan Anadolu uçuşlarında ise hedefimiz Avrupa’da yaşayan Türkler. Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan havayolu olarak,  Anadolu’nun 13 kentinden Avrupa’da 13 kente haftada 79 uçuş gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Yaz sezonu ile birlikte tekrar başlatılacak uçuşlar hakkında bilgi veren Bischof, “Aktarma merkezimiz İzmir’den Milano, Londra, Brüksel, Oslo, Frankfurt Hahn ve Münster’e tekrar uçuş başlatıyoruz. Bu yeni uçuşlarımız ile birlikte, İzmir’i tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan havayolu şirketi olarak, İzmir’den dış hatlarda 28, iç hatlarda 13 olmak üzere toplam 41 noktaya haftada 249 uçuş gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra, Adana, Kayseri, Konya, Gaziantep, Trabzon ve Elazığ’dan Avrupa’da 10 noktaya olan uçuşlarımız da tekrar başlıyor” dedi.
saatler.jpg
Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim