• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kordsa yılın ilk çeyreğinde büyümeye devam etti

Kordsa yılın ilk çeyreğinde büyümeye devam etti
Kordsa, güçlendirme teknolojileri ile dünyada yaşamı güçlendirirken, faaliyet gösterdiği üç iş kolunda geliştirdiği teknolojilerle ve yaptığı yatırımlarla hem sektöre yön veriyor hem de sürdürülebilir büyümesine devam ediyor.

Kordsa’nın 2018 yılı ilk çeyreğinde finansal sonuçları, KAP’ta açıkladığı beklentileriyle paralel olarak seyretti. 2018 yılı ilk çeyreğinde gerçekleşen net satışları 2017 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde13, bir önceki döneme göre yüzde10 artış göstererek 713 milyon TL’ye ulaştı. Operasyonel verimlilik uygulamaları ve hammadde fiyatlarındaki artışın doğru yönetilmesi sonucunda Kordsa’nın esas faaliyet kârı 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 111 milyon TL oldu. Güçlü sermaye yapısıyla büyümesini sürdüren şirketin FAVÖK’ü de 120 milyon TL’ye ulaşırken net kârı 71 milyon TL oldu.

2018’in ilk çeyreğinde gösterdikleri büyümeden memnuniyetini dile getiren Kordsa CEO’su Ali Çalışkan lastik güçlendirme, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojilerindeki gelişmeleri, yatırımları ve 2018 hedeflerini paylaştı: “Kordsa olarak hedefimiz, bulunduğumuz toplumlar için değer yaratmak, bunu yaparken de Ar-Ge ve inovasyon yetkinliğimizden aldığımız güçle iş yaptığımız her alandaki liderliğimizi devam ettirmek. 2018’in ilk çeyreğinde, 2017 senesinde yaptığımız yatırımlarımızı hayata geçirmeye başladık. Lastik güçlendirme sektöründe 30 milyon ABD doları ile Türkiye ve Endonezya’da yaptığımız ek polyester iplik hattı yatırımlarından Endonezya’daki hat Ocak 2018’de devreye alındı ve üretime başladı. 2017 yılında Endonezya’da rekor düzeyde kar ve satış rakamları açıklamıştık. Bu yeni hattımız ile Asya-Pasifik bölgesinin gözde pazarı Endonezya’da mevcut gücümüzü pekiştiriyoruz. 2017 yılının sonunda temeli atılan Türkiye’deki hattın ise 2018 yılı içinde açılmasını planlanıyoruz.

İnşaat güçlendirme alanında kullanımı kolay, uzun süreli dayanım sağlayan ve yüksek performans avantajı sunan ürünlerle ürün yelpazemizi genişlettik, sektöre maliyet ve performans avantajı getirecek olan yeni polipropilen monafilament ürünümüzü 2018 yılında hem Türkiye hem de Avrupa pazarına sunmayı hedefliyoruz.”

Ali Çalışkan, teknoloji ve inovasyon alanında Kordsa’da yaşanan gelişmeleri şöyle özetledi: “Geleceğin malzemesi olarak nitelendirilen kompozit teknolojilerinde 60’dan fazla firma ile görüşüyoruz. Kompozit teknolojilerinde yatırımlarımızla yeni pazarlarda ve yeni coğrafyalarda büyümeyi hedefliyoruz. Sanayi ve üniversite iş birliğinin öncü ve örnek modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’mizde geçtiğimiz yıl otomotiv kompozitleri alanında üretim hızını artıracak bir inovasyona imza attık. Merkezde, daha sağlam ve daha hafif araçlar üretilmesi için görsel ve yapısal parçalar geliştirilmesine yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Otomotiv ve havacılık sektörlerinde hafiflik, dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi özellikleriyle öne çıkan termoset prepreg ürününün lansmanını Mart ayında Paris’te yaptık. Çok sayıda kurumla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Kompozit malzemelerin 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle üretilmesine yönelik olarak sistem, yazılım ve malzeme geliştirilmesini ve havacılık sektörüne nano malzeme katkılı kompozit tamir malzemelerinin üretimini kapsayan ortak projelerde yer alıyoruz.”

Açık inovasyon anlayışıyla en büyük lastik üreticilerinden biri ile birlikte geliştirdikleri, lastik sektöründe devrim niteliğindeki çevreci yapıştırıcı formüle de değinen ve bir Türk markası olarak geliştirdikleri bu formülün tüm dünyadaki lastik üretim standardını değiştirebileceğinin altını çizen Kordsa CEO’su şöyle devam etti: “Biz bir güçlendirme markası olarak bugün tamamen kendi geliştirdiğimiz teknolojilerimizle lastik güçlendirmede dünya lideriyiz ve inşaat ile kompozit alanlarında da yine geliştirdiğimiz teknolojiler ile büyümeyi hedefliyoruz. Çok geniş bir yelpazede yaşama dokunuyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin Kordsa teknolojisi ile karşılaşacaksınız. Bu bir araba lastiği olabilir, bazen bir uçak kanadı, bazen bir aracın gövdesi. Dokunduğumuz her yeri hafifleterek güçlendiriyoruz. Hafifleterek sürdürülebilirlik hedefimizi yerine getiriyoruz, güçlendirerek sizleri koruyoruz. Böylece sadece bugünü değil, yarınları da koruyoruz. Tüm paydaşlarımız için “Yaşamı Güçlendiriyoruz” ve güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim