• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Egeli ihracatçılar üniversite kuracak

Egeli ihracatçılar üniversite kuracak
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "İzmir'de bir dış ticaret üniversitesi kurmak istiyoruz. Alt yapısı için çalışmalara başladık. Şirketlerde kalifiye eleman yetiştirmek için yaklaşık bin kişilik bir üniversite düşünüyoruz." dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir'de bir dış ticaret üniversitesi kurmak istediklerini belirterek, "Alt yapısı için çalışmalara başladık. Şirketlerde kalifiye eleman yetiştirmek için yaklaşık bin kişilik bir üniversite düşünüyoruz." dedi.

Eskinazi, Konak ilçesinde bir otelde basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Burada konuşan Eskinazi, bundan önce EİB bünyesinde görev yapan birlik başkanları ve koordinatör başkanının çıtayı çok yukarı çıkardığını, bundan sonra kendilerinin de bu çıtayı yükseltmek için çalışacaklarını belirtti.

Bu kapsamda proje üretmeye başladıklarının dile getiren Eskinazi, ilk olarak EİB binasında Türk Eximbank'ın irtibat bürosu kuracaklarını, bunun protokolünü pazartesi günü bankanın genel müdürü Adnan Yıldırım'ın katılımıyla imzalayacaklarını ifade etti.

Bunun yanında projelere devam edeceklerine değinen Eskinazi, şunları kaydetti:

"İzmir'de bir dış ticaret üniversitesi kurmak istiyoruz. Alt yapısı için çalışmalara başladık. Şirketlerde kalifiye eleman yetiştirmek için yaklaşık bin kişilik bir üniversite düşünüyoruz. Bu üniversitede yurt dışından gelen hocaların eğitim vermesini planlıyoruz. Bu üniversitede tasarım odaklı bölümler de olacak. Tasarım sadece tekstil sektörüyle alakalı değil, gıda alanında da önemli." 

Türkiye'nin ihracatını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Eskinazi, ihracatta katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmek istediklerini vurguladı. 

Bu haber toplam 6186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim