• BIST 13892.3
  • Altın 6718.08
  • Dolar 48.6298
  • Euro 56.1563
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Kamyoncuların grevi çelikçilere 1 milyar dolara patladı

Kamyoncuların grevi çelikçilere 1 milyar dolara patladı
Brezilya'da kamyoncuların 2 hafta süren grevinin, ülke çelik sanayisine maliyetinin 1 milyar dolar olduğu duyuruldu.

Brezilya'da iki hafta süren kamyoncular grevi ve Ulusal Kara Taçımacılığı Ajansı'nın (ANTT) yeni belirlediği asgari yük vergisi sonuçlarının Brezilya çelik sanayisine 4,4 milyar real, (1,14 milyar dolar) yük getireceği bildirildi.

Çelik Enstitüsü Aco Brasil'e göre toplam maliyetin 1,1 milyar reali, eritme fırın kapasitesinin haddeleme imalathaneleri ve çelik çalışmalarında yeterli girdi ve stopaj olmaması nedeniyle düşürülmesinden kaynaklandığını belirtti.

Diğer 3,3 milyar real kaybın ise kamyon sürücüleri ile asgari yük müzakerelerinde yük maliyetinin iki katına çıkması nedeniyle oluştuğu ifade edildi.

Bu haber toplam 8288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim