• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

SolarCity'nin tesislerinin bir kısmı kapatıldı

SolarCity'nin tesislerinin bir kısmı kapatıldı
Elon Musk, kurucusu olduğu Tesla'dan sonra bir diğer şirketi olan SolarCity'ye de el attı. Firmadan yeniden yapılanmaya giden Musk, üretim tesislerinin bir kısmını kapattı.

Seri girişimci Elon Musk, zor günler geçiren elektrikli otomobil üreticisi şirketi Tesla'dan sonra güneş enerjisi panelleri üreten SolarCity'ye de el attı. Şirketleri mali sıkıntıda olduğu için yeniden yapılanmaya giden Elon Musk, SolarCity için de benzer adımlar atmaya başladı. İlk adım ise Solarcity'nin bazı üretim tesislerinin kapatılması oldu.

Tesla'ya destek olmak için kurulan ve araç şarj istasyonlarının enerjisini sağlayan SolarCity'nin güneş paneli üretimi ve montajı yapan dokuz eyaletteki 10'un üzerinde tesisinin kapatıldığı açıklandı. Reuters'ın habere göre Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın kuzenleri tarafından kurulan SolarCity, ABD'nin ünlü yapı mağazaları Home Depot ile olan ortaklığını da tek taraflı olarak iptal etti.

Son gelen bilgilere göre SolarCity'nin 60 tesisinin açık kaldığı, 14'ünün ise kapatıldığı belirtildi. Tesla, kapatılan fabrikalar sonrasında işsiz kalan çalışanların sayısını açıklamazken, konuyla ilgili olarak ise resmi bir açıklama da yapmadı.

Tesla zor günler geçiriyor

Son günlerde zor günler geçiren Tesla'da 3 bin 600 kişinin işten çıkarılmasına karar verilmişti. Maddi olarak sıkıntılı günler geçiren Tesla'nın ardından SolarCity'de benzer adımlar atan Elon Musk, şirketlerini ve işini kurtarmaya çalışıyor. Musk'ın bir diğer şirketi olan SpaceX'te ise şimdilik yeni bir düzenleme yapılmadı. Muhtemelen önümüzdeki dönemde bu şirkette de bazı düzenlemeler yapılabilir.

Bu haber toplam 7715 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim