• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kordsa, 100 milyon dolarlık yatırımla ABD’de ticari havacılık için üretecek

Kordsa, 100 milyon dolarlık yatırımla ABD’de ticari havacılık için üretecek
Kordsa, yaklaşık 100 milyon ABD doları yatırımla dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçileri arasında yer alan Fabric Development Inc (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini satın aldı.

Kordsa yaptığı Ar-Ge ve teknoloji yatırımları ile büyümeye devam ederken, satın alma fırsatlarını da değerlendiriyor. Bu anlayışın son halkası olarak, Kordsa geçtiğimiz günlerde 100 milyon dolarlık yatırımla başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının stratejik tedarikçileri arasında yer alan Fabric Development Inc. (FDI) ve Textile Products Inc. (TPI) şirketlerini bünyesine kattığını duyurdu. Kordsa bu satın almayı, ABD kompozit pazarındaki konumunu güçlendirme ve büyüyen havacılık sektörünün tedarik zincirinde güçlü bir oyuncu olma yolunda çok önemli bir adım olarak görüyor.

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan yaptıkları bu iki yatırım ile ilgili şunları dile getirdi: “Kordsa olarak lastik güçlendirme teknolojilerimiz ile dünyada her üç otomobil lastiğinden birini, her üç uçak lastiğinden ikisini güçlendiriyoruz. Lastik güçlendirme teknolojilerindeki uzmanlığımızı yıllar içinde geliştirerek faaliyet alanımızı inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojileri alanlarına genişlettik. Aslında bugün dünyanın neresine giderseniz gidin Kordsa teknolojisi ile karşılaşıyorsunuz. Kordsa olarak, yaşamın her alanına dokunuyor, yaşamı güçlendiriyoruz. İşimizi geliştirme noktasında, kompozit teknolojilerine odaklanmaya yönelik stratejimizin en önemli adımını Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'ni hayata geçirerek attık. Sanayii ve üniversiteyi aynı çatı altında buluşturan ve adeta bir inovasyon mutfağı olarak çalışan, Avrupa’nın en büyük laboratuvarına sahip bu Merkez 2016 yılından beri temel araştırmadan tasarıma, Ar-Ge’den üretim aşamasına kadar her alanda hizmet veriyor. Bugün ise dünya çapında Kordsa’nın mevcut büyüklüğüne bir Kordsa daha eklememizin yolunu açan ve bizi ticari havacılık sektörünün önde gelen oyuncuları konumuna getirecek Amerika yatırımımızla başarı hikayelerimize yenilerini eklemeye hazırlanıyoruz. 100 milyon dolarlık bu yatırım sayesinde başta Boeing ve Toray Composites Materials America Inc. olmak üzere uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi olacağız. Böylece güçlendirme teknolojilerindeki lider konumumuz perçinlenecek. Lastiklerini güçlendirdiğimiz uçakların, artık kompozit teknolojilerimizle kanatlarını ve gövdelerini; inşaat güçlendirme teknolojilerimizle ise iniş pistlerini güçlendirir konumda olacağız.”

Bu haber toplam 5449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim