• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Turkcell'den ilk yarıda rekor gelir

Turkcell'den ilk yarıda rekor gelir
Turkcell, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 9.9 milyar 'ye çıkardı. Bu rakam şirketin bu zamana kadar açıkladığı en yüksek 6 aylık geliri oldu.

Turkcell ilk yarıya ilişkin bilançosunu açıkladı. Turkcell, yılın ilk yarısını rekor gelir ve FAVÖK ile tamamladı. Turkcell, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak, çift haneli büyümesini sürdürürken, grup bazında 9 milyar 867 milyon TL ile tüm zamanların en yüksek 6 aylık geliri elde edildi. 2017'nin ilk yarısı ile karşılaştırıldığında FAVÖK yüzde 45,5 artışla 4 milyar 156 milyona ulaşarak, yeni bir rekora imza attı. 6 aylık net kâr ise 916 milyon TL oldu.

Yarı yılı başarılı finansal ve operasyonel sonuçlarla kapatan Turkcell yıl sonu için ise hedefini büyüttü. Turkcell 2018 yılı gelir büyüme hedefini yüzde 14-16 aralığından yüzde 16-18'e çıkardı.

İlk yarı yılda elde edilen sonuçların dijital servislerle büyüme stratejisinin, somut ve sağlam temellere dayandığının güçlü bir göstergesi olduğunu kaydeden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Dijital operatör yolculuğumuzda, birçok önemli işe imza attığımız başarılı bir yarı yılı daha geride bıraktık. Tam bir yıl önce, New York Borsası'nda 2017 ikinci çeyrek sonuçlarını açıklarken 'Dünyanın ilk dijital operatörüyüz' demiştik. Geçen bir yılda, dijital servis portföyümüzü zenginleştirmek ve yaygınlaştırmakla kalmadık tüm sektörleri dijitalleşmeyle dönüştürecek yetkinliklerimizi ülkemizin hizmetine sunduk. Dijital servislerimizi küreselleştirme yolunda adımlar atmaya devam ettik. Moldcell'in BiP uygulamasını şebekesine entegre ederek müşterilerine sunmasıyla bu alanda önemli bir aşama daha kaydettik. Hem Turkcell servislerinin hem de diğer içerik sağlayıcılarının hizmetine sunduğumuz "Hızlı Giriş" uygulamamız sektörümüzün çatı kuruluşu GSMA tarafından dünyaya anlatılan başarı hikâyesi oldu. Ekonomiyi dijitalleştirme vizyonumuzun bir diğer önemli yapıtaşı olan ve kurumsal şirketlerle kamu sektörüne uçtan uca bilişim teknolojileri desteği sağladığımız dijital entegrasyon hizmetlerimizde 500'üncü projeye ve toplamda 1,1 milyar TL'lik sipariş büyüklüğüne ulaştık. Dijital operatör vizyonumuzun gerçekleşmesindeki en önemli altyapı unsurlarından biri olan veri merkezi işimiz kapsamında, İzmir'deki yeni veri merkezimizi müşterilerimizin kullanımına açtık" dedi.

Dijital servislerde 100 milyon hedefi geçildi

BiP, fizy, dergilik, Upcall ve lifebox gibi Turkcell'in temel dijital servislerinin indirilme sayısının haziran sonu itibariyle 106 milyonu geçtiğine dikkat çeken Kaan Terzioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Her çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de dijital servislerimizi geliştirmeye, yeni özelliklerle ayrıştırmaya devam ettik. Örneğin cepten iletişime yön veren BiP üzerinden tek telefonda iki farklı numara kullanabilmeyi mümkün hale getirdik. Dijital müzik platformumuz fizy'yi Turkcell mühendislerinin geliştirdiği altyapıya geçirerek planladığımız geliştirmelere daha elverişli hale getirdik. Türkiye'de öncü bir adımla dijital yayıncılığı başlatan Dergilik uygulamamızda sekiz yüzü aşkın yabancı yayını sunmaya başladık indirilen yayın sayısı Haziran'da 5 milyonu aştı. Türkiye'nin arama motoru hayaliyle çıktığımız yolda Yaani'nin web versiyonu hizmete aldık, uygulamada ulaştığımız 5 milyon indirme sayısını kutladık. Milli ödeme platformumuz Paycell ise yepyeni bir arayüzle müşterilerimize hizmet vermeye başladı. Paycell'de kayıtlı kart sayısı 1,6 milyona ulaşırken mobil ödeme kullanıcılarının sayısı 5 milyonu aştı. Hızlı Giriş ve Paycell servislerimizin yaygınlaşmasıyla ülkemizde dijital ekonominin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz."

Fiber abone sayısı 1,3 milyona ulaştı

2018 yılı ikinci çeyreğinde faturalı, fiberde müşteri kazanmaya devam ettiklerini belirten Kaan Terzioğlu, "Faturalı müşteri sayımızın yıldan yıla 664 bine ulaşan artışında kurumsal müşteri kazanımımız etkili oldu. Kurumsal segmentte son 12 yılın en yüksek abone tutundurma oranını yakaladık. Mobil müşterilerimizden ses, data ve en az bir temel dijital servislerimizi aktif olarak kullanıp çoklu oyunu tercih edenlerin oranı ise artmaya devam ederek yüzde 60,5'e ulaştı. Fiber müşteri sayımız yıllık bazda 171 bin artışla 1,3 milyona ulaştı bu hizmetle birlikte TV+ kullanan müşteri oranı yüzde 46,8 oldu" diye ekledi.

Bu haber toplam 7294 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim