• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Facebook'un hisse değeri yüzde 25 düştü

Facebook'un hisse değeri yüzde 25 düştü
Kâr marjlarının birkaç yıl düşeceğini açıklayan Facebook'un hisseleri bugün ABD piyasa açılışı öncesinde yüzde 25 kayıp gösterdi.

Yatırımcıların en yoğun pozisyonlandığı şirketlerden Facebook'un kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliğini sağlamanın yarattığı maliyetler ve en büyük reklam pazarlarında kullanımın yavaşlaması nedeniyle kâr marjlarının birkaç yıl düşeceğini açıkladı. Şirketin hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 25 değer kaybetti.

Facebook dün ABD borsalarının kapanışı sonrası bilanço ve geleceğe dönük tahminlerini açıkladı. Piyasa beklentileriyle uyuşmayan tahminler şirketin hisselerinin seans sonrası işlemlerde sert değer yitirmesine yol açarken, hisseler bugün ABD açılış öncesi piyasasında yüzde 17 ekside bulunuyor.

Skandalın ilk yansıması

Facebook'un ikinci çeyrek bilançosu, Avrupa Birliği'nin yeni kişisel verilerin gizliliği yasası ile kullanıcı verilerinin dışarıya sızdığı Cambridge Analytica skandalının mali sonuçlara zarar verdiğinin ilk işareti oldu.

Facebook, ortaya çıkan mali kaybı gelişmekte olan ülkelerde büyüyerek ve kişisel veriler ile ilgili sorun yaşamayan Instagram uygulamasından gelir artışıyla telafi edeceğini belirtti.

Şirketin ileriye dönük tahminlerini açıklayan CFO David Wehner, bir yıl önce önce yüzde 47 olan faaliyet kârı marjının yüzde 44'e düştüğünü iki yıldan uzun bir süre boyunca "30'ların ortasına kadar" düşeceğini belirtti.

Amazon, Netflix ve Alphabet kârlı çıkabilir

Facebook hisselerdeki düşüş bugün borsaya da yansırsa hisseler en büyük tek günlük düşüşü kaydetmiş olacak. Facebook hisseleri bundan önce Temmuz 2012'de yüzde 12 ile en sert düşüşünü kaydetmişti.

Facebook'un ikinci çeyrek net kârı 5.1 milyar dolar ile 5.1 milyar dolar olan tahminler doğrultusunda gerçekleşti.

Facebook'taki düşüş medya ve reklamcılık alanındaki rakipleri Amazon, Netflix ve Alphabet'in de hisselerine satış getirerek ABD'nin Nasdaq endeksi vadeli işlemlerinin yüzde 0.8 gerilemesine yol açtı.

Bu haber toplam 7716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim