• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Türk Telekom, artık yerli ve milli çözümler kullanacak

Türk Telekom, artık yerli ve milli çözümler kullanacak
Türk Telekom, dijital reklam dünyasında yerli ve milli çözümler sunan Admatic ile işbirliğine giderek dijital reklam çözümlerini zenginleştiriyor.

ABD hükümetinin Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına tepki olarak sosyal medya üzerinden başlatılan “ABD’ye reklam verme” kampanyasına Türk Telekom da katıldı.

Dijital reklam pazarında ABD kaynaklı platformlara ayırdığı reklam bütçelerini kesen Türk Telekom, yerli platformları desteklemek adına Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli SSP (supply side platform – yayıncılar için reklam teknolojileri platformu) firması Admatic Grup ile anlaştı.

Yapılan imza töreninde konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türkiye ekonomisinin zor bir sınavdan geçtiğini belirterek “Büyük şirketlerden en küçüğüne kadar herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz de Türk Telekom olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer aldığımızı göstermek adına sosyal medya üzerinden başlatılan ‘ABD’ye reklam verme’ kampanyasının ilk katılımcılarından biri olduk ve derhal ABD’li firmalar aracılığıyla vermekte olduğumuz reklamları durdurduk. Şimdi de Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli SSP firması Admatic Grup ile yaptığımız stratejik ortaklık anlaşması ile Türk dijital reklam sektöründe güçlü bir birlikteliğin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz” dedi.

"Yerli platformlar kullanılsın, medya harcamaları Türkiye içinde kalsın"

Dijital reklam pazarında ülkemizden de büyük miktarda reklam geliri elde eden bazı küresel firmaların vergi sistemimize tabi olmadıkları için vergi ödemediklerini ve BTK düzenlemelerine tabi olmadıklarını hatırlatan Doany, bu firmalar yerine ülkeye katma değer sağlayan yerli platformların tercih edilmesinin ülke ekonomisine güç katacağını belirtti.

Türkiye’nin milli değeri Türk Telekom’un, yeni nesil reklamcılık alanında Türkiye’nin öncüsü olmak istediğinin altını çizen Doany sözlerini söyle sürdürdü: “Bu alanda yerli ve milli bir ürün çıkarmak adına iki yıl önce kurduğumuz teknoloji destekli medya satın alma platformu Programattik ile her geçen gün büyümemizi sürdürüyoruz. Programattik, sahip olduğu teknoloji sayesinde önceden mecra odaklı olan dijital satın alma alışkanlıklarını kişi odaklıya çevirerek hem maliyet tasarrufu hem maksimum optimizasyon sağlıyor. Yerli teknoloji platformu Admatic ile yapmış olduğumuz stratejik ortaklık çerçevesinde ise, uçtan uca bütün reklam ekosisteminde söz sahibi olunmasını, hem reklamveren hem de yayıncıların çalışmak zorunda kaldığı küresel oyuncular yerine, tamamen yerli bir çözüm alternatifi sunulmasını hedefliyoruz. İki şirket arasında kurulacak sinerji ve işbirliği ile, bugüne kadar sektörden yurtdışına akan yüksek medya harcamaları artık Türkiye içerisinde kalacak. Reklamverenlerin yerli olduğu, yayıncıların yerli olduğu bir ekosistemde, arada kullanılan teknoloji platformunun da yerli olması gerekiyor. Türk Telekom bu alanda üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirerek sektöre örnek, devletine ve milletine destek olmayı kararlılıkla sürdürecek ve gelecekte bu platformu yurtdışına da açarak ülkemiz için yeni değerler yaratacak.”

"Hedefimiz yerli ve milli platformların ülkemizde daha fazla söz sahibi olması"

Admatic Grup Kurucu Ortağı Tansel Okan ise, reklam sektöründeki yabancı tekelini kırmak amacıyla 4 yıl önce çıktıkları yolda, zorlu rekabet koşullarına rağmen ayakta kalmayı başardıklarının altını çizerek yerli ve milli bir platformun bu ülkede daha fazla söz sahibi olması hedefine adım adım yaklaştıklarını belirtti. Okan sözlerine şöyle devam etti: “Küresel rakiplerimizin vergi ve istihdam sağlamadığı, dolayısıyla bizden daha düşük maliyetlerle çalıştığı sektörde rakiplerimiz ile aynı ödeme sistemini 4 yıldır bir gün bile aksatmayarak yayıncılarımız nezdinde güven sağladık. Bugün 4 binin üzerinde yayıncı ile sağlam ve güvenilir bir ilişkimiz var. Vizyonumuz tamamı yerli yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen Admatic ile yakın gelecekte küresel pazarlarda da söz sahibi olmaktır. Şimdi Türkiye’nin en önemli şirketlerinden, teknoloji devi Türk Telekom’u yanımıza alarak bu yolda daha da güçlü yürüyeceğiz. Bu topraklara faydalı olacak yerli teknolojiler geliştirmek, dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de hep önceliğimiz olacak.”

Bu haber toplam 12511 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim