• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Candy Hoover Türkiye Üst Yöneticisi Akkaynak: Türkiye'de yatırımlara devam edeceğiz

Candy Hoover Türkiye Üst Yöneticisi Akkaynak: Türkiye'de yatırımlara devam edeceğiz
Candy Hoover Türkiye Üst Yöneticisi Akkaynak, "Türkiye'de üretim ve ihracat yatırımlarına devam edeceğiz. Türkiye operasyonlarında yıl sonuna kadar yüzde 30 büyüme hedefliyoruz." dedi.

İtalyan beyaz eşya üreticisi Candy Hoover'ın Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Servet Akkaynak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, dünyada Çin'den sonra ikinci en büyük beyaz eşya üreticisi konumunda bulunduğunu, kendilerinin de Türkiye'de büyümeye devam ettiklerini bildirdi.

Avrupa'da beyaz eşya sektörü akıllı ürünlerinde pazar lideri olduklarını aktaran Akkaynak, Candy Hoover Group olarak Çin, Rusya, İtalya ve Türkiye'de üretim tesislerinin olduğunu, farklı ülkelerde de endüstriyel ortaklıkları bulunduğunu ifade etti.

Akkaynak, Türkiye'de Eskişehir'de yer alan 3 üretim tesisleriyle bin 200 kişiyi istihdam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Grubun ikinci en büyük üretimini Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Candy Hoover Türkiye olarak sektörümüzün en büyük üretim ve ihracat firmalarından biriyiz. Türkiye'de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 95'ini ihraç ediyoruz. Geçen yıl 188 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl sonunda da 243 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Türkiye'de üretim ve ihracat yatırımlarına devam edeceğiz. Türkiye operasyonlarında yıl sonuna kadar yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. 1 milyar lirayı aşan ihracat ciromuzla, Candy Hoover Group Türkiye grubun Avrupa'daki üretim ve Ar-Ge üssü konumunda."

Candy Hoover Group olarak Türkiye'de Ar-Ge'ye 25 milyon avro yatırım yaptıklarına da değinen Akkaynak, endüstri 4.0 prensiplerine uygun üretim gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Bu haber toplam 12032 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim